Business intelligence (BI)

Bygger du dine beslutninger på data eller magefølelse?

Hvor mange av dine forretningsdata bruker du aktivt i den daglige driften? Og hvor mye av informasjonen som du graver frem og deler, blir aldri lest?

Business Intelligence (BI) fra EG hjelper deg med å samle inn relevante data og konvertere dem til nyttig og tilgjengelig informasjon som støtter effektive beslutningsprosesser.

Les mer om Business Intelligence-verktøy fra EG på denne siden

Business Intelligence (BI) løsninger fra EG

 • EG BI
 • Aktive rapporter
 • Arbeidskapital
 • Self Service BI for Manufacturing
Tilbake
Fremover

Automatiser og spar tid på rapporteringen med EG BI

Alt for mange virksomheter sliter med tidkrevende manuell rapportering, og utnytter ikke konkurransefortrinnet det er å konvertere data til innsikt. Det er ikke mangel på data, men de riktige verktøy.

EG BI, som bygger på Microsoft Dynamics, er et meget godt eksempel på en Business Intelligence-løsning som gjør livet mange ganger enklere for selskapene og gir den lynhurtige og kontinuerlige tilgangen til forretningsdata, som er en nødvendig forutsetning for en datadreven forretning.

EG BI er basert på beste praksis fra en rekke store kunder. Det betyr at vi på forhånd har identifisert alle parameterne som er viktige for et selskap, inkludert relevant informasjon knyttet til innkjøp, salg, produksjon, lagerstyring og så videre. Dermed er en rekke rapporteringsbehov dekket opp uten noen form for tilpasning. I tillegg kan løsningen levere både det strategiske overblikket til ledelsen og operasjonelle data som bidrar til å optimalisere den daglige driften.

Det er også en smal sak å se på data med nye øyne og lage nye rapporter, som enkelt kan nås av de enkelte medarbeiderne. Man trenger ikke lete etter data rundt om i organisasjonen lenger.

EG BI fungerer sammen med Microsoft Power BI. Det gjør at både daglig og strategisk rapportering er tilgjengelig som oversiktlige og lettforståelige dashboards, som også er tilgjengelig via nett.

Få en EG BI-ekspert til å kontakte deg

Business Intelligence_EGBI

Ta velfunderte beslutninger – også når du er på farten

Uansett hvor mange data du sitter på, er de ikke mye verdt hvis du ikke har tilgang til dem når du skal ta en beslutning. Med aktive rapporter kan både den øverste ledelsen og de operative medarbeiderne i felten sjekke de nyeste dataene og ta en riktig beslutning.

Enten det er like før et møte, under en flytur eller på et hotellrom kvelden før en viktig salgspresentasjon har du all nødvendig informasjon samlet på ett sted og på din foretrukne mobile plattform med aktive rapporter. Få en rask og omfattende oversikt over viktige data – uansett hvor eller når du trenger dem.

Aktive rapporter hjelper deg med å ta riktige beslutninger ved å gi deg:

 • God oversikt med lettfattelige grafiske oppstillinger av dataene
 • Et brukervennlig grensesnitt som er enkelt å navigere i
 • Tilgang til et bredt utvalg av informasjon via ett skjermbilde
 • En brukertilpasset konfigurering som gjør at du kan velge dataene som er relevante for deg
 • Automatisk distribusjon av informasjon via e-post eller dine mobile enheter.

Kontakt oss hvis du ønsker mer informasjon om hvordan du kan få tilgang til dine data uansett hvor du befinner deg, eller les mer her.

Arvid Bornstein

Sales Executive

Tlf: +47 468 84 298

arvid.bornstein@eg.no

Frigjør likviditet og optimer din arbeidskapital

Hvis likviditeten er bundet opp i varelager og hos kreditorer, mister du muligheten til å frigjøre midler som kan pløyes tilbake til bedriften. Ved å optimere arbeidskapitalen kan du oppnå en betydelig bedre balanse i løpet av få måneder.

Målrettet rapportering om lagerbeholdninger og kreditorer kan gjøre det enklere å frigjøre kapital og gjøre bedriften mer konkurransedyktig.

Ved hjelp av arbeidskapitalrapporter kan du raskt optimere likviditeten på to måter:

 1. Redusere risikoen for overskuddsvarer på lageret gjennom bedre kommunikasjon mellom innkjøp og salg. Ingen ønsker et lager som er fylt opp av upopulære eller foreldede varer. Kreditorrapporter hjelper deg med å opprette en løpende dialog mellom ditt innkjøpsteam og salgsmedarbeiderne for å sikre at lagerbeholdningen gjenspeiler varene som kundene ønsker å kjøpe.
 2. Hold styr på kundeordrer ved å gi økonomi- og salgsavdelingen tilgang til de samme dataene. Sørg for at salgsteamet alltid har oppdatert informasjon om en kundes betalingsvilje, slik at hver enkelt selger kan trekke denne informasjonen inn i sin kommunikasjon med kunden. Det er særlig nyttig når man handler med utlandet, ettersom oppfatningen av betalingsfrister kan variere fra land til land.

Kontakt oss for å høre mer om hvordan du kan maksimere bedriftens cashflow med arbeidskapitalrapporter.

Arvid Bornstein

Sales Executive

Tlf: +47 468 84 298

arvid.bornstein@eg.no

Kortere oppstartsfase og lavere risiko

Få større informasjonstransparens og gjør hverdagen enklere med en komplett, samlet analyseplattform som er skalerbar og tilpasset for produksjonsindustri og distribusjonsvirksomhet.

Les mer om Self Service BI

Gode plattformer for BI-løsninger

IBM Cognos BI

Vis mer

IBM Cognos BI

EG er ledende leverandør av Cognos i Skandinavia og det eneste selskapet i Danmark som tilbyr first line-support.

IBM Cognos BI er en del av IBM Cognos, en av markedets ledende produktpakker for Business Analytics. Den brukes av mer enn 23 000 av verdens største selskaper og organisasjoner, og dekker hele organisasjonens behov – fra selgeren i felten til forretningsanalytikeren som sitter med hodet begravd i tallene.

IBM Cognos BI inneholder omfattende funksjoner for komplekse organisasjoner der det er viktig å ha tilgang til forretningsopplysninger via smarttelefoner, nettbrett og PC-er.

Les mer

QlikView

Vis mer

QlikView

QlikView er den ledende plattformen innenfor databearbeiding. Med QlikView får du en løsning som er skreddersydd for dine behov og som gir bedre kontroll med – og større innsikt i – dine data. QlikView omfatter dessuten noen av bransjens mest brukervennlige grensesnitt, og det er mulig å få tilgang via mobile enheter.

EGs konsulenter har mange års erfaring med QlikView i utvalgte bransjer. Ved hjelp av testede og dokumenterte metoder og prosesser samt bruk av Qlik som analysemotor kan EG i samarbeid med deg bygge opp og vedlikeholde et solid, faktabasert beslutningsgrunnlag for hele din virksomhet.

Qlik Sense

Vis mer

Qlik Sense

Qlik Sense er det nyeste skuddet på stammen innen intuitive hjelpesystemer for beslutningsprosesser som bygger på Qlik Analytics-plattformen. Med Qlik Sense kan du utforske og visualisere dine data på egen hånd. Du kan lete etter nye sammenhenger i dataene og opprette individuelt tilpassede rapporter og dynamiske dashboards – alt i et intuitivt grensesnitt som ikke krever spesielle forkunnskaper.

EGs konsulenter har opparbeidet seg erfaring gjennom å jobbe med Qlik Sense i utvalgte bransjer. Ved hjelp av testede og dokumenterte metoder og prosesser samt bruk av Qlik som analysemotor kan EG i samarbeid med deg bygge opp og vedlikeholde et solid, faktabasert beslutningsgrunnlag for hele din virksomhet.

Rådgivning, løsninger og tjenester

 • Dynamics 365
 • Rådgivning
 • ERP-plattformer
 • Business Analytics
 • CRM, CEM & Collaboration
 • Application Services
 • Infrastructure Services
 • Service & support
Tilbake
Fremover

Dynamics 365 - fremtidens plattform

Med Dynamics 365 kan bedriften skape sammenheng i prosesser og funksjoner, og IT-ressursene kan frigjøres fra drift til fokus på forretningsverdi. La EG hjelpe deg trygt i mål når du skal starte din reise mot skyen.

Les mer om Dynamics 365

Kundereferanser

 • GMC Maritime

  Ved hjelp av EGs Business Intelligence-løsning går GMC Maritimes forretning stadig bedre. I bunnen ligger forretningssystemet Microsoft Dynamics – også levert av EG.

 • Nic. Christiansen Gruppen

  Med en Cognos BI-løsning fra EG kunne Nic. Christiansen-gruppen selv sette sammen Active Reports. Les mer om deres opplevelse av Cognos BI her!

 • NOE / Jysk Energi

  I NOE/Jysk Energi ga implementeringen av Cognos BI fra EG oversikt og et optimalt beslutningsgrunnlag. Les mer om deres opplevelse av EG her!

 • Norfors

  Ved hjelp av IBM Cognos Express fra EG ble det mulig for Nordforbrænding å binde sitt produksjons- og økonomisystem tettere sammen. Les mer her!

 • SPORTMASTER – digitale skilt

  I samarbeid med EG har SPORTMASTER oppnådd integrasjon mellom sin instore-TV-løsning og varestyringssystemet, slik at utsolgte varer blir fjernet fra spillelisten.

EG har solgt sin serviceforretning til DXC Technology

 

Derfor har vi delt vår nettside i to: EG Norge og EGs serviceforretning.