Kundereferanse

Sig. Halvorsen

Mye takket være bedriftens ERP-system så har Sig. Halvorsen klart å holde ansatte i jobb og unngått røde tall i et sviktende marked.

Sig. Halvorsen

Unngår oppsigelser og røde tall i sviktende oljemarked med ERP

Sandnes-bedriften Sig. Halvorsen er "kjerringa mot strømmen". I et sviktende oljemarked har de langt på vei klart å holde alle 574 ansatte i jobb og unngått oppsigelser.

– Mye av hemmeligheten ligger i konsernets ERP-system, sier økonomidirektør Arne Brügge Andersen.

- Vi har kranglet mye med EG. Det er vi glade for i dag, smiler økonomidirektør Arne Brügge Andersen hos Sig. Halvorsen. Mye takket være bedriftens ERP-system (Enterprise Resource Planning) så har vi klart å holde ansatte i jobb og unngått røde tall i et sviktende marked, sier Andersen. 

 

EG har hele tiden vært gode og tydelige rådgivere for oss. Økonomidirektør Arne Brügge Andersen

 

Hemmeligheten bak suksessen er ERP-systemet

- EG har hele tiden vært gode og tydelige rådgivere for oss, spesielt i implementeringen. Vi fikk et tydelig nei på mye av det våre ansatte ønsket av endringer i systemet, så det ble mye krangling i starten, sier Andersen. Men i ettertid ser vi at det var gode råd gitt av konsulenter med erfaring, bransjekunnskap og solid forretningsforståelse for hele verdikjeden. For resultatet er at vi i dag kan følge forretningsutviklingen tett via vårt ERP-system og få oppdaterte tall fra dag til dag.

God datafangst og skreddersydde rapporter fra systemet forteller oss hvor det er ledig kapasitet, hvor det er utvikling og hvor vi må sette inn flere hender. Innkjøp, logistikk og lagerhåndtering fungerer i dag langt bedre enn tidligere. Dette gjør oss mye bedre i stand til å gi en god kundeoppfølging, noe vi er helt avhengig av. Gode rutiner, underbygget av vårt ERP-system, har spart oss betydelige summer i administrative kostnader.

 

Digitalisering skaper verdi

- Vi ser at solid bransjekunnskap i kombinasjon med digitalisering av verdikjeden gir stor verdi for virksomhetene, sier administrerende direktør Morten Sælemyr i EG Norge. Sig. Halvorsen er et godt eksempel på hva man kan oppnå ved riktig bruk av sitt ERP-system. Det er svært gledelig at vi sammen kan skape slike verdier for både virksomhet og ansatte. Det handler til syvende og sist om arbeidsplasser. Ofte får man et feilaktig inntrykk av at IT kun skal rasjonalisere bort antall årsverk i bedriftene. Og det er jo sant at ERP-systemene bidrar til å kutte administrasjonskostnader i bedriften. Men her ser vi også eksempler på at det trygger arbeidsplasser ved å øke konkurransekraften, sier Sælemyr.

Sig. Halvorsen har også vært gjennom en periode med sterk vekst over flere år. Det er gledelig at ERP-systemet hele tiden har vist seg å være robust, driftssikkert og tilstrekkelig fleksibelt til å støtte opp om en slik vekst, sier Sælemyr.