01. mars 2017

EG kjøper Notaplan

IT-serviceselskapet EG har i dag kjøpt selskapet Notaplan, og med det føyer konsernet nok et medlem til den voksende familien av markedsledende bransjeløsninger. Notaplan leverer komplette IT-løsninger til bilsektoren, og med seks Gazelle-priser i bagasjen er selskapet den største leverandøren til bilbransjen i Norge og Danmark.

Markedets største leverandør av IT-systemer for administrasjon og prosesser i bilsektoren blir nå en del av Skandinavias ledende IT-serviceselskap. Notaplans selskaper i Danmark, Norge og Sverige og de 19 medarbeidere fortsetter virksomheten som en selvstendig enhet blant EGs bransjeløsninger i skyen under navnet EG Notaplan, og begge parter forventer at den nye konstellasjonen vil skyte ytterligere fart i veksten i hele Skandinavia.

"Når vi går inn i en ny bransje, er formålet alltid å kunne levere markedets beste løsning – en strategi vi lever opp til, med kjøpet av Notaplan. Det er en erfaren og kompetent organisasjon som er konstant på hugget når det gjelder effektivisering og styring av prosesser i bilbransjen. Samtidig leverer Notaplan et moderne og brukervennlig produkt, så vi har en klar forventning om at vi kan fortsette den solide veksten som selskapet har vist gjennom mange år,” sier divisjonsdirektør Jesper Andersen i EG Business Ready Solutions.

Suksess som bygger på praktisk erfaring

En viktig faktor i Notaplans vekst har vært det omfattende kjennskapet til bransjen, som betyr at IT-løsningene blir utviklet med utgangspunkt i konkrete jobbrutiner på et typisk verksted. En slik tilnærming harmonerer med EGs øvrige bransjeløsninger, og Notaplan vil videreføre sin produktutvikling i nært samarbeid med kundene som del av EG-konsernet. Den største endringen blir at Notaplan nå får en profesjonell organisasjon i ryggen, som blant annet kan bidra med tilgang på nye kunder.

"I den senere tid har vi vurdert hvordan vi kunne få tak i den riktige investoren, da vi har kommet til et punkt der vi ikke kan oppnå ønsket vekst uten å tilføre eksterne ressurser. Jeg synes at vi nå har funnet en oppskrift som gir både Notaplan og selskapets kunder de beste vekstvilkår for fremtiden. For oss er det en snarvei til vekst, og jeg forventer at vi allerede fra dag én kan dra nytte av å inngå i et av Skandinavias største IT-konserner,” sier administrerende direktør Esge Christensen i Notaplan.

Vekst på eksportmarkedene

Selv om Notaplan er et dansk IT-selskap har løsningen av historiske årsaker også et solid grep om den norske bilbransjen, og selskapet har nettopp kommet inn på svenske markedet. I EG forventer divisjonsdirektør Jesper Andersen gode muligheter for ekspansjon, ettersom Notaplan nå blir en del av en veletablert salgs- og markedsføringsorganisasjon på tvers av EGs kjernemarked i Skandinavia.

"EG opererer i større skala og har et relevant nettverk som gjør det mulig å åpne dører for Notaplans produkter i hele Skandinavia. Notaplans løsning passer perfekt inn i vår portefølje av bransjeløsninger, og vi har opparbeidet mange års erfaring nettopp med å integrere nye IT-løsninger på tvers av organisasjonen – i den kommersielle delen, men også med hensyn til kundeservice og support," sier divisjonsdirektør Jesper Andersen i EG Business Ready Solutions.

EG Notaplan blir nå en del av EGs divisjon for “Business Ready Solutions”, som omfatter flere nøkkelferdige IT-systemer i skyen beregnet for spesifikke bransjer – for eksempel håndverkere, advokater og leger.

For ytterligere informasjon:

Divisjonsdirektør Jesper Andersen, EG

E-post: jesper.andersen@eg.dk, telefon: +45 7260 1207

Daglig leder Frode Larsen, Notaplan

E-post: frode@notaplan.no, telefon: +47 33 80 42 50

Om Notaplan

Notaplan utvikler IT-løsninger til bilbransjen og er det ledende systemet for administrasjonsrutiner ved bilverksteder i Norge og Danmark. Løsningene bygger på praktisk erfaring fra bilbransjen. Selskapet har opplevd stor vekst og er seksdobbel vinner av Gazelle-prisen. De 19 medarbeiderne er fordelt på kontorer i Grindsted og Aalborg i Danmark,  Lena i Norge, og i Stockholm i Sverige.

Fakta om EG

Bakgrunnsmateriale – liste over oppkjøpte bedrifter, nøkkeltall, personportretter med mer – kan lastes ned på www.eg.no/presse.