20. desember 2018

Verdens største batterileverandør flytter produksjonen til Norge ved hjelp av Microsoft-teknologi levert av EG

Sjøfarten er på full fart inn i et grønt teknologiskifte med overgang fra olje til elektrisk kraft. Sentralt i dette skiftet er norsk-canadiske Corvus Energy, verdens største leverandør av batterier til båter og skip med over 50 prosent markedsandel globalt.

Nå er selskapet i ferd med å bygge en ny helautomatisk fabrikk utenfor Bergen for å øke produksjonskapasiteten til 400 MWh.

 

Grønt skifte i maritim sektor

– Etterspørselen etter hybrid- og nullutslippsløsninger øker kraftig, og man venter at markedet skal vokse med 50 prosent hvert år fremover. Dette gjør at vi må sørge for fleksibilitet og kapasitet i produksjonen, samtidig som vi må lede an i utviklingen av nye produkter for å beholde vår posisjon som ledende leverandør av maritime energilagringsløsninger Den nye helautomatiserte fabrikken firedobler kapasiteten i forhold til dagens nivå og vil gjøre oss langt mer konkurransedyktige både på pris og levering, sier Gisle Frydenlund, Executive Vice President Operations i Corvus Energy.

Skal Corvus Energy lykkes med sine ambisiøse mål, trengs et styringssystem som gir full kontroll, gjør konsernet mer effektivt og som kan vokse i takt med produksjonsveksten. Derfor ble ERP-plattformen Microsoft Dynamics 365 valgt med EG Norge som leverandør.

– Det var klart fra starten at vi skulle ha en skybasert ERP-løsning. Da vi undersøkte markedet ble det tidlig klart at Microsofts Dynamics 365-plattform er ledende i dag. I tillegg kan Dynamics 365 enkelt utvides med nye løsninger fra Microsoft-skyen Azure, samt kobles til andre systemer, forteller Frydenlund.

– Med det nye ERP-systemet får vi veldig god kontroll over alle komponentene vi bruker i batteriproduksjonen. De gir oss enda bedre produktkontroll samtidig som det forenkler kontinuerlig kvalitetsforbedring. Nå kan vi, ved hjelp av sensorteknologi og tingenes internett (IoT), samle inn data fra batterier i bruk ute på skipene. Dataene blir så analysert i sanntid og kan brukes direkte til å justere produksjonen på fabrikken i Bergen, fortsetter Frydenlund.

Dynamics 365, er Microsofts moderne, skybaserte forretningssystem som har tett integrasjon mot andre Microsoft-løsninger og programmer, som Office 365, Machine Learning og Business Intelligence.

 

Størst på Microsoft Dynamics 365 i Norge

– Avtalen med Corvus Energy er vårt 23. Dynamics 365-prosjekt siden andre halvår 2017. EG er Norges klart største leverandør av Microsofts skybaserte ERP-system og har levert nesten 50 prosent av alle Dynamics 365-prosjekter i Norge. Med introduksjonen av Dynamics 365, var det ikke så vanskelig å forstå at dette kom til å blant de mest attraktive løsningene i markedet. For å posisjonere oss investerte vi massivt i kompetanse og kunnskap hos egne ansatte. Det betaler seg nå, sier Morten Sælemyr, adm. direktør i EG Norge.

– Vi valgte EG på grunn av kompetanse på Dynamics 365, samt gode referanser fra lignende prosjekter og inngående bransjekunnskap, sier Corvus Energy-direktør Frydenlund.

ERP-prosjektet pågår parallelt med byggingen av den nye batterifabrikken. Fabrikken skal være i drift i løpet av tredje kvartal 2019. På sikt vil også Corvus Energys fabrikker i Canada inngå i ERP-prosjektet.

 

Ytterligere opplysninger

Adm. direktør Morten Sælemyr i EG Norge +47 92229998.

 

Fakta EG Norge

EG er en skandinavisk teknologipartner med over 1.800 medarbeidere fordelt på 28 lokasjoner i Skandinavia og Polen. EG leverer digitaliseringsløsninger til over 12.500 private og offentlige kunder i Skandinavia.

Fakta Corvus Energy

Corvus Energy utvikler, produserer og leverer energilagringsløsninger til hybride og fullelektrisk industrielt produksjonsutstyr og i maritim sektor, deriblant til store skip og ferger.

www.corvusenergy.com.