EG A/S - En av Skandinavias største programvarebedrifter
03. april 2019

Francisco Partners kjøper opp EG fra Axcel

Etter en vellykket utskillelse av EG til en programvare- og servicevirksomhet, og påfølgende salg av servicevirksomheten til DXC Technology, har Axcel underskrevet en avtale om å selge EG, en av de ledende skandinaviske programvareleverandørene, til Francisco Partners.

EG er et ledende skandinavisk programvareselskap med en serie proprietære programvareløsninger for privat og offentlig sektor, og betjener mer enn 9500 kunder. Etter at Axcel kjøpte EG i 2013, har selskapet doblet lønnsomheten, akselerert organisk vekst og fullført flere vellykkede tilleggsoppkjøp.

"Jeg er svært stolt av at vi har greid å utvikle en markedsledende programvarevirksomhet. Dette er et resultat av en vellykket strategi og enorm innsats fra alle ansatte i organisasjonen," sider Mikkel Bardram, EGs CEO. "Jeg ser frem til å fortsette å utvikle EG og få det til å vokse sammen med Francisco Partners, og jeg vil gjerne takke Axcel som har vært helt avgjørende i den omfattende omstillingen av EG."

"EG har bygd en programvarevirksomhet med en misunnelsesverdig markedsposisjon og en sterk kundebase," kommenterer Petri Oksanen, partner hos Francisco Partners, som skal gå inn i EGs styre. "Vi gleder oss til å støtte teamet når de nå går i gang med denne neste fasen som et frittstående programvareselskap, og vi ønsker å akselerere EGs utvikling, både organisk og gjennom ytterligere oppkjøp."

Klaus Holse, styreleder for EG, er også fornøyd med det EG har oppnådd:
"Mikkel Bardram og hele organisasjonen har gjort en fantastisk jobb med å akselerere EGs utvikling, og de har omskapt selskapet til en svært lønnsom og effektiv plattform for videre vekst."

Christian Bamberger Bro, som var ansvarlig for investeringen hos Axcel, er svært fornøyd med salget av EG.
"Vi er veldig stolte av å ha vært en del av prosessen sammen med hele EG-teamet, der vi har gjennomført en strategi som har omfattet akselerering av organisk vekst, forbedring av marginer gjennom økt effektivitet, og 18 oppkjøp i løpet av vårt eierskap. Vi er fornøyde med resultatet av salget og med å se at EG fortsetter fremgangen med Francisco Partners, som er en svært erfaren teknologiinvestor. Vi ønsker dem all mulig lykke til i fremtiden."

EG er det niende selskapet som blir solgt av Axcels fjerde fond, lansert i 2010. Det forventes at transaksjonen blir fullført innen tre måneder.

FIH Partners var rådgiver for Axcel og EG. Carnegie var rådgiver for Francisco Partners.

Om EG
EG er et skandinavisk programvareselskap med over 1000 ansatte som arbeider fra 15 steder i Skandinavia og Polen. EG leverer bransjespesifikke programvareløsninger til mer enn 9500 offentlige og private kunder.

Om Axcel
Axcel ble grunnlagt i 1994 av en gruppe av Danmarks største finans- og industriinstitusjoner, og er et nordisk privat aksjeselskap med fokus på selskaper i mellommarkedet. De har en bred base med både danske og internasjonale investorer. Axcel har bygd opp fem fond med en total kommitert kapital på mer enn 1,8 milliarder euro per i dag. Disse fondene har gjennomført 52 plattforminvesteringer, mer enn 90 større tilleggsinvesteringer og 41 avganger. Axcel eier i dag 11 selskaper med en samlet årlig inntekt på rundt 1,2 milliarder euro og omtrent 6000 ansatte.

Om Francisco Partners
Francisco Partners er et ledende globalt privat investeringsselskap som spesialiserer seg på investeringer i teknologi og teknologibaserte virksomheter. Siden Francisco Partners startet opp for over 19 år siden, har de samlet over $ 14 milliarder i kommitert kapital, og investert i mer enn 200 teknologiselskaper. Dette gjør dem til en av de mest aktive og lengstlevende investorene i teknologibransjen. Firmaet investerer i muligheter der deres inngående sektorkunnskap og driftsekspertise kan hjelpe selskaper med å oppfylle sitt fulle potensial. Du finner mer informasjon om Francisco Partners på www.franciscopartners.com.