Jan Ronald Carlsen DXC Technology og Morten Sælemyr EG Norge
04. februar 2019

Norges og Nordens største Microsoft Dynamics 365-partner blir nå verdens største

DXC Technology kjøper EGs Microsoft-forretning. Med kjøpet blir EG en del av verdens ledende uavhengige totalleverandør av forretningssystemer og teknologiløsninger.

 

– Kombinasjonen av EG og DXC vil styrke DXCs ledende rolle som leverandør av Microsoft Dynamics 365, og øker vår mulighet til å imøtekomme våre kunders behov både i Norge, Norden og globalt. Oppkjøpet av EG underbygger også vår vekststrategi i Norge og Skandinavia og vår ambisjon som Microsoft-partner, sier adm. direktør Jan Ronald Carlsen i DXC Technology Norge.

DXC Technology leder an i den store endringen som nå foregår i Microsofts Dynamics 365-partnerkanal. Med kjøpet av EGs Microsoft-forretning, tar DXC Technology denne disrupsjonen til Norge og Norden, og posisjonerer DXC som den ledende leverandøren av Microsofts forretningssystem i Norge og Skandinavia.

Kjøpet skal godkjennes av konkurransemyndighetene, og forventes ferdigstilt innen 1. mars.

 

Bedriftene krever bred og dyp kompetanse

– Bedriftenes krav til både bredde- og dybdekompetanse hos teknologileverandørene, vokser stadig. Bedriftene ønsker leverandører som kan ta fullt ansvar for digitalisering og lede dem gjennom en suksessfull digital transformasjon. Det betyr at det blir vanskeligere og vanskeligere å være en liten, lokal leverandør av forretningssystemer. Bedriftene vil ha helintegrerte forretningssystemer, som fungerer sømløst. Til dette er Microsofts skyplattform perfekt, sier Morten Sælemyr, adm. direktør i EG Norge.

– Oppkjøpet av EGs Microsoft-forretning styrker DXCs spisskompetanse og bransjekunnskap. Kjøpet øker vår Dynamics-divisjon med 600 ansatte fra EG, og vi blir totalt 2.500 Dynamics-spesialister, sier Carlsen.

Med kjøpet får DXC en solid kundebase som befester DXCs posisjon som en ledende systemintegrator.

 

Blant Norges største systemintegratorer

– DXC omsatte i fjor for 800 millioner kroner i Norge med positivt resultat. Nå får vi hele EGs Microsoft– forretning på toppen. Totalt bli vi nesten 300 ansatte lokalisert i Norge, fortsetter Carlsen.
På kundelisten finner vi flere av Norges største konsern.

EG er Norges og Nordens ledende leverandør av Microsofts skybaserte forretningssystem, Dynamics 365, med cirka 50 prosent markedsandel. På kundelisten finner vi en rekke kjente mellomstore og store norske bedrifter.

Kimberly Lein-Mathiesen, adm. direktør i Microsoft Norge, ønsker oppkjøpet velkommen.
– Våre kunder forventer å ha tilgang til et bredt spekter av teknologier, løsninger og ekspertise, som kan bidra i deres digitale transformasjon. Oppkjøpet bringer solid Microsoft Dynamics-kompetanse inn i DXC og løfter konsernet til en av de ledende globale systemintegratorene, sier Lein-Mathisen.

 

På bildet ser vi Jan Ronald Carlsen, adm. direktør i DXC Technology Norge og Morten Sælemyr, adm. direktør i EG Norge.

 

Om EG

EG er en skandinavisk teknologipartner som leverer digitaliseringsløsninger i verdensklasse til private og offentlige kunder. EG tilbyr mellomstore og store bedrifter, rundt 4.000 totalt, leveranse, integrasjon og rådgiving, særlig rundt ERP- og CRM-løsninger, i hovedsak innen bransjene retail, prosessindustri, produksjon og bygg og anlegg.
Vårt mål er å gi våre kunder mulighet til å realisere sitt fulle potensial. Vårt middel er konsekvent kundefokus, dyp bransjekunnskap, samt at vi tiltrekker og holder på bransjens flinkeste folk.
Les mer på EG.no.

Om DXC Technology

Som verdens ledende uavhengige ende-til-ende IT-servicevirksomhet, hjelper DXC Technology (NYSE: DXC) sine kunder gjennom digital transformasjon ved å modernisere og integrere deres konvensjonelle IT-løsninger, og ved å implementere skalerbare digitale løsninger som gir bedre forretningsresultater. Virksomhetens teknologiuavhengighet, globale kompetanse og brede partnernettverk, gjør det mulig for 6.000 private og offentlige kunder i 70 land å trives med endringer. DXC Technology er anerkjent som en virksomhet med et ledende samfunnsansvarlig engasjement. For mer informasjon, besøk www.dxc.technology.
I Norge består DXC Technology av selskapene DXC Technology Norge AS og Enterprise Services Norge AS.