EG A/S - En av Skandinavias største programvarebedrifter
25. januar 2019

EG selger sin serviceforretning til DXC Technology

EG har etter en sonderingsrunde besluttet å selge sin serviceforretning. De berørte forretningsområdene er Microsoft Dynamics 365, Microsoft Dynamics Business Central (NAV), Digital Solutions, M3 og SAP. Alle medarbeidere tilsluttet disse områdene, herunder Managed Services og Hardware-forretningen, samt de understøttende gruppefunksjonene, er en del av avtalen.

Avgjørelsen om å selge serviceforretningen bunner i en strategisk beslutning om å fokusere EG ytterligere, med vekt på utvikling av softwareforretningen. Den består av Software as a Service (SaaS)-løsninger, målrettet spesifikke bransjer, som EG selger som abonnement. Dette området har et betydelig potensial for videre vekst. Provenyet fra salget av serviceforretningen skal brukes på å forfølge dette potensialet, og ta softwareforretningen inn i neste kapitel.

Markedet hvor EGs serviceforretning opererer i er i økende grad preget av færre, men større, globale aktører. Derfor er vurderingen at et salg til en eier med globale muskler og som strategisk passer med EG, vil styrke serviceforretningens leveranse til kundene.
 

Mikkel Bardram, CEO i EG, sier følgende om valget av DXC Technology som ny eier av EGs serviceforretning:

"Forretningsmodellene i vår serviceforretning og softwareforretning er forskjellige og krever derfor ulike strategier for å realisere deres fulle potensial for både kunder og medarbeidere. Vår vurdering var at en ny eier med globale muskler, ville styrke og vokse serviceforretningen bedre enn vi selv kunne. Den oppgaven er DXC Technology, som globalt brand, solid posisjonert til å eksekvere."
 

Mikkel Bardram fortsetter:

"De seneste 12 månedene har vi gjennomført en fokusert reposisjoneringsprosess, og nå ser vi konturene av en sterkere og bedre serviceforretning enn tidligere. DXC Technologys globale brand, samt den strategiske match og våre komplementære kompetanser, vil sikre fortsatt utvikling av både kunder og medarbeidere i vår serviceforretning."

For den nye eieren, DXC Technology, er oppkjøpet en signifikant investering i den nordiske regionen, som er blant de mest digitaliserte i verden.
 

Jørgen Jacobsen, VP og direktør for DXC Technologys nordeuropeiske aktiviteter, sier:

"Dette er en stor dag for DXC Technology, som med overdragelsen av EGs serviceforretning blir i stand til å besvare våre eksisterende og nye kunders behov og krav enda bedre. Begge virksomheter arbeider bransjefokusert og våre felles kompetanser vil sikre at DXC Technology står sterkt rustet til å vokse markant, med fokus på Danmark, Norge og Sverige."

Som følge av de relevante konkurransemyndigheters standardregler knyttet til overdragelse av virksomheter, forventer vi at avtalen blir endelig godkjent den 1. mars 2019.
 

Om EG

EG er en skandinavisk teknologipartner som leverer digitaliseringsløsninger i verdensklasse til private og offentlige virksomheter. Vårt mål er å gi våre kunder mulighet til å realisere sitt fulle potensial. Vårt middel er ekstrem kundefokus, dyp bransjekunnskap samt at vi tiltrekker og holder på bransjens flinkeste folk.
 

Kontaktperson:

Mikkel Kruse, VP, Marketing & Communications i EG
+45 2949 9850
mikkel.kruse@eg.dk