EG A/S - En av Skandinavias største programvarebedrifter
03. juni 2019

Francisco Partners overtar EG

Francisco Partners overtar en av Skandinavias ledende leverandører av bransjespesifikk programvare for over 9 500 private og offentlige kunder for 3,7 milliarder danske kroner. Transaksjonen ble endelig godkjent av danske myndigheter 23. mai 2019.

Ledelsen hos EG A/S ser frem til fortsatt vekst i samarbeid med Francisco Partners, som er et ledende globalt kapitalfond, som har spesialisert seg på kjøp og utvikling av programvare- og teknologiselskaper:

- Eierskapet gir oss inspirasjon og kapital til å styrke utviklingen vår enda mer. Vi har lykkes med å utvikle en ledende programvarebedrift etter en vellykket gjennomføring av vår strategi og en imponerende innsats fra våre medarbeidere, sier EGs CEO Mikkel Bardram.

Petri Oksanen, partner hos Francisco Partners, sier:

- Ambisjonen er med Francisco Partners ekspertkunnskap å bygge ut EGs vekst og markedsposisjon som en av Nordens ledende software virksomheter. Vi skal fortsette EGs vekst, organisk og gjennom oppkjøp innen bransjespesifikk programvare.

- EG er kjent som en sterk leverandør av bransjespesifikk programvareløsninger for mange bransjer i Skandinavien, sier Quentin Lathuille, Vice President hos Francisco Partners.

- Vi er frem til i samarbeid med EG at skape et nytt vekstpotensial for EG.

 

Om EG A/S

EG er en skandinavisk programvarebedrift med over 1 000 medarbeidere som jobber fra 15 kompetansesentre i Skandinavia og Polen. Vi utvikler, leverer og utfører service på vår egen programvare for over 9 500 private og offentlige kunder. Les mer på eg.no.

 

Om Francisco Partners

Francisco Partners er et ledende globalt kapitalfond som spesialiserer seg på teknologibaserte virksomheter. Siden Francisco Partners startet opp for over 19 år siden, har de samlet over 14 milliarder USD i kapitalgarantier og investert i mer enn 200 teknologiselskaper. Dette gjør dem til en av de mest aktive og mangeårige investorene i teknologibransjen. Francisco Partners kan som investor bidra med dyp ekspert- og bransjekunnskap. Du finner mer informasjon om Francisco Partners på franciscopartners.com.

 

Kontakt for ytterligere opplysninger
CEO Mikkel Bardram, EG, telefon +45 2922 6548, e-post mibar@eg.dk.

 

Read in English (pdf)