EG's Climate Gift 2019
07. januar 2020

EG gir julegave til tre energiprosjekter

Tre alternative energiprosjekter i Kina og India har fått en spesiell julegave fra EG og EGs medarbeidere.

I 2019 fikk medarbeiderne for første gang muligheten til å donere firmajulegaven til en spesiell klimagave, der pengene i stedet har gått til et FN-sertifisert prosjekt. Samtidig har EG doblet det donerte beløpet.

– Totalt samlet vi inn hele 46 000 danske kroner, som nå er donert til tre prosjekter som vil bidra til å redusere C02-belastningen med 1703 tonn, sier CEO, Mikkel Bardram, i EG.

Mer grønn strøm i Kina og India

Det første av de tre prosjektene EG har valgt å støtte er en vindmøllepark, CECIC HKC Danjinghe Wind Farm i Hebei-provinsen i Kina. Prosjektet handler blant annet om installasjon og drift av en vindmøllepark og salg av grønn strøm til strømnettet i Nord-Kina.

Les mer om prosjektet 

Det andre prosjektet er Solar Water Heater Program i Vest-India. Opptil 90 prosent av befolkningen i storbyene i Vest-India bruker strøm til å varme opp vann. Dette er dyrt for de enkelte familier og belaster forsyningsnettet. Prosjektet har som mål å få flere indere til i stedet å bruke solenergi til oppvarming av vann.

Les mer om prosjektet 

Det tredje prosjektet, IOT Mabagas Limited i Namakkal i India, er et lite kraftverk som hvert år omdanner opptil 120 000 tonn kyllingavfall og andre former for industriavfall til grønn strøm.

Prosjektet løser derfor både en rekke utfordringer innen energi og hygiene, samt bidrar til at lokale bønder kan satse på mer bærekraftig landbruk.

Les mer om prosjektet 

Alle de tre prosjektene støtter blant annet FN verdensmål nr. 7 – Bærekraftig energi.

 

Større fokus på klima

Det var første gang medarbeiderne i EG fikk muligheten til å donere firmajulegaven sin til et klimaprosjekt.

– Jeg er glad for å se at noen av våre medarbeidere har valgt å gi julegaven sin til et godt formål – ikke minst sett i lys av behovet for at vi som IT-selskap skal finne en måte der vi kan være med på å redusere CO2-utslippet, sier CEO Mikkel Bardram i EG.

Totalt bidrar donasjonen til de tre prosjektene med en CO2-reduksjon på 1703 tonn.

Les mer om de utvalgte FN-prosjektene