EG A/S - En av Skandinavias største programvarebedrifter
02. juni 2020

EG kjøper Hano AS

EG har kjøpt opp programvarevirksomheten Hano AS, som med 3 500 kunder er en av de ledende i Norge innenfor IT-løsninger til helse- og velværebransjen. Med dette strategiske oppkjøpet tar EG enda et steg på veien til å bli Skandinavias ledende leverandør av bransjespesifikk programvare.

- Hano AS har en sterk posisjon i markedet, som selskapet har bygget opp de siste tjue årene. Med oppkjøpet viser EG at vi er opptatt av å være nummer en og levere de beste bransjespesifikke IT-løsningene i Skandinavia. Dette er vårt femte oppkjøp på under tolv måneder, og norske Hano styrker helt klart vår posisjon innen helse og velvære i det skandinaviske markedet, sier Mikkel Bardram, CEO i EG.

In English: EG acquires Hano (pdf)

Hano er markedsledende i Norge med en booking- og betalingsløsning på nett for frisører. Samtidig har selskapet en unik posisjon med IT-løsninger innen helse i både Norge og Sverige. Hano har 3 500 kunder og over 12 000 brukere i systemene sine daglig.

– Vi er glade for å kunne ønske Hanos kunder velkommen i EG og ser frem til å kunne tilby dem enda bedre løsninger i tiden fremover. Fordi vi i EG har dyp bransjekunnskap, forstår vi de unike behovene til kundene innen både helse- og skjønnhets- og velværesektoren. I EGs kundeportefølje er de fleste kunder i samme størrelse som Hanos kunder, og sammen kan vi gi dem enda bedre service, sier Jesper Andersen, EVP i EG.

Tor Espen Larsen, VP i EG Private, der Hano vil høre til, supplerer:

– Vi er imponert over kompetansen til våre 20 nye norske kolleger og ser frem til å lære av dem og at de skal bli en del av EG-familien. Sammen har vi et stort potensial for å videreutvikle enda bedre, intuitive systemer.

EG er allerede kjent som den ledende leverandøren av systemer til leger og klinikker i den primære helsesektoren i Danmark. Systemene brukes av leger, psykologer, kiropraktorer, fotterapeuter og andre terapeuter. EG står også bak det mest brukte IT-systemet for danske frisører, Hairtools.

– EG er uten tvil den beste fremtidige eieren for Hano. Vi deler de samme verdiene og det samme fokuset, så det å bli en del av EG har vært en enkel og grei prosess, sier Erik Bjønnes, som sammen med Leif Fage er grunnleggeren av Hano AS.

EG tar over Hano AS den 29. mai 2020. Selger og kjøper er enige om ikke å gi ytterligere informasjon om salgspris og andre betingelser for transaksjonen.
 

Om EG A/S

EG er et skandinavisk programvareselskap med over 1 300 ansatte som jobber fra over 20 kontorer i Skandinavia og Polen. Vi utvikler, leverer og betjener vår egen programvare for 17 500 private og offentlige kunder.

Les mer på https://eg.no
 

Om Hano AS

Hano AS er Norges største leverandør av nettbaserte booking-, journal- og kassasystemer for frisører samt terapeuter, hudpleiere, alternativterapeuter, og for bilverksteder, detaljhandel og aktører innen idretten. Hano ble grunnlagt i 1998 av Erik Bjønnes og Leif Fage, har 20 ansatte og hovedkontor i Asker, utenfor Oslo.

Les mer på https://hano.no
 

For mer informasjon, kontakt:

Angående EG A/S: EVP Jesper Andersen, EG Private, telefon +45 2085 9643, e-post jeand@eg.dk

Angående Hano AS: Managing Director, Carlo Ghersetti, telefon +47 920 57 333, e-mail carlo@hano.no