EG A/S - En av Skandinavias største programvarebedrifter
04. juni 2020

EGs styre utvides etter et år med vekst med den nye eieren

Etter et vellykket første år med den nye eieren, Francisco Partners, utvides EGs styre med mer teknologisk kompetanse og kunnskap om digitalisering av offentlig sektor. Utvidelsen vil forsterke og støtte opp om EGs ambisiøse vekstplan.

EG, som nettopp har fullført sitt femte oppkjøp på under tolv måneder, har fortsatt ambisiøse vekstplaner.

I løpet av det første året med Francisco Partners som eier har EG styrket sin markedsposisjon som en ledende leverandør av bransjespesifikk programvare i Skandinavia, spesielt gjennom anskaffelser og et dedikert fokus på vertikale programvareløsninger.

In English: EG board expands after year of growth (pdf)

EG-styret består av erfarne ledere i programvarebransjen og utvider et allerede sterkt kompetansefelt. Tre nye medlemmer har kommet inn i styret, mens to medlemmer har gått ut. Med større mangfold og unik kunnskap om IT-infrastruktur i offentlig sektor styrker styret EGs potensielle og ambisiøse vekststrategi ytterligere.

De nye styremedlemmene er Jane Wiis, CEO i det danske digitaliseringsselskapet DBC A/S, Mike Barry, Senior Operating Partner i Francisco Partners Consulting og Tom Kilroy, tidligere COO i Finastra.

Paul Joseph Ilse, Senior Operating Partner i Francisco Partners Consulting og Stephan Scholl, som nylig overtok som CEO i Alight Solutions, forlater styret.

"Jeg vil takke Stephan Scholl og Paul Ilse, som satte sitt preg på beslutningene og strategien for å få fart på EGs vellykkede utvikling det første året med Francisco Partners som eier.

Jeg ser svært frem til å samarbeide med de tre nye styremedlemmene, som alle bidrar med unik kompetanse til strategien som EG skal implementere de neste årene", sier Petri Oksanen, styreleder og Deal Partner i Francisco Partners, og fortsetter:

"Jane Wiis har bred erfaring fra offentlig sektor i Danmark og utfyller styret med et viktig kundeperspektiv. Tom Kilroy har mye kunnskap fra teknologiselskaper i enda større målestokk enn EG og Mike Barry har imponerende teknisk erfaring, noe som er en stor fordel for utviklingen av EGs produktportefølje."

Jane Wiis, tidligere direktør for digitalisering i KL – Local Government Denmark, har tjue års erfaring med digitalisering av offentlig sektor. Hun sier:

"EG er et åpenbart valg for meg. EG er en utrolig viktig aktør i det digitale landskapet, og jeg ser frem til å dele engasjementet mitt for å digitalisere offentlig sektor enda mer." Det er et stort potensial i EGs bransjebaserte forretningsmodell med standard programvare for dette markedet.

Tidligere COO i Finastra Tom Kilroy, som har lang erfaring med å lede forretningsintegrasjoner, sier:

"Jeg er veldig glad for å ha kommet inn i EG-styret på dette tidspunktet med ambisiøs vekst, inkludert en rekke anskaffelser. Jeg ser frem til å samarbeide med lederteamet i EG når de fortsetter å styrke EGs multinasjonale og multi-industrielle vekst.     

Mike Barry er ekspert på produktledelse, programvare og smidige prosesser. Han legger til:

"EG er på vei til å bli det fremste danske programvareselskapet.  Jeg er spent og ser frem til å være med på denne reisen."

EG-styret består nå av styreleder, Deal Partner Petri Oksanen, Francisco Partners, nestleder, Co-President Deep Shah, Francisco Partners, Vice President Quentin Lathuille, Francisco Partners, Senior Operating Partner, Mike Barry, Francisco Partners Consulting, tidligere COO i Finastra, Tom Kilroy, CEO for det danske digitaliseringsselskapet DBC A/S, Jane Wiis, Executive Carsten Knudsen, som innehar en rekke styreverv i danske selskaper sammen med tre ansatterepresentantene, Senior Developer Poul Rabjerg, Development Specialist Brian G. Frandsen og Enterprise Architect Stein Rustad.
 

Om EG A/S

EG er et skandinavisk programvareselskap med over 1 300 ansatte som jobber fra over 20 kontorer i Skandinavia og Polen. Vi utvikler, leverer og betjener vår egen programvare for 17 500 private og offentlige kunder.

Les mer på https://eg.no
 

Om Francisco Partners

Francisco Partners er et ledende globalt Private Equity-selskap som spesialiserer seg på investeringer in-nen teknologi og teknologibaserte virksomheter. Siden lanseringen for over 20 år siden, har Francisco Partners samlet inn 24 milliarder dollar i engasjert kapital og investert i mer enn 275 teknologiselskaper, noe som gjør dem til en av de mest aktive og lengstværende investorene innen teknologibransjen. Selskapet investerer i muligheter der deres dype sektorbaserte kunnskap og operasjonelle kompetanse kan bidra til at selskaper får realisert sitt fulle potensial.

For mer informasjon om Francisco Partners, besøk: www.franciscopartners.com
 

For mer informasjon, kontakt:

CEO, Mikkel Bardram i EG, tlf. +45 2922 6548, e-post mibar@eg.dk