Jesper Andersen og Aleksander Bjaaland
18. mars 2020

Holte har fått EG som ny sterk eier

EG og Holte satser sammen i Norden. EG har kjøpt programvareselskapet Holte, den norske markedslederen innen programvare for byggebransjen. Oppkjøpet er del av en ambisiøs EG-strategi for å digitalisere byggebransjen i Skandinavia.

- Ved å kombinere EGs og Holtes produktportefølje kan vi levere den beste løsningen for å styre de komplekse prosessene og dataflyten innen byggebransjen, sier Mikkel Bardram, CEO i EG, og fortsetter:

- Jeg er imponert over Holtes dype kunnskap om byggebransjen og hvordan de har digitalisert hvert trinn i byggeprosessen. Jeg ser frem til å ønske Holtes ansatte velkommen til EG-familien.

In English: EG acquires Holte (pdf)

Holte er den norske markedslederen innen programvare for byggebransjen, med løsninger som hjelper firmaer med å håndtere alle trinn i en byggeprosess, fra prosjektering til oppfølging og dokumentasjon av prosjekter. Selskapet har 8.000 kunder og 50.000 brukere i Norge. Oppkjøpet passer godt inn med EGs ledende posisjon innen byggevirksomhet i Danmark.

- EG og Holte er begge eksperter innen byggebransjen som tilbyr et bredt sett av moduler i en integrert programvareplattform. Vi omdanner komplekse prosesser til enkle intuitive løsninger for kundene våre. Ved å kombinere de sterke sidene til EG og Holte skaper vi en skandinavisk mester innen programvareløsninger for hele byggsektoren, sier Jesper Andersen, EVP i EG Private.

EG tror sterkt på behovet for konsolidering innen programvareløsninger for byggebransjen og har allerede kjøpt det danske programvareselskapet CalWin i oktober 2019.

- Vi ser på EG som en ambisiøs og sterk eier som vil investere i videreutvikling av Holtes løsninger i et internasjonalt marked. Det er et stort potensial for omfattende digitalisering av byggeebransjen, sier Eilif Holte, grunnlegger av Holte.

Aleksander Bjaaland, CEO i Holte, legger til:

- EG og Holte er en perfekt match, og samarbeidet så langt viser at også kulturene i de to selskapene passer godt sammen. Vi har det samme fokuset på langsiktige kundeforhold og høy kundetilfredshet. Aleksander Bjaaland vil fortsette som CEO i Holte og som visepresident for den kombinerte byggeenheten i EG.

EG kjøpte Holte 17. mars 2020. Selger og kjøper har avtalt å ikke offentliggjøre ytterligere detaljer om salgsprisen og andre betingelser for transaksjonen.
 

Om EG A/S

EG er et skandinavisk programvareselskap med over 1.000 ansatte som jobber fra 15 kompetansesentre i Skandinavia og Polen. Vi utvikler, leverer og betjener vår egen programvare for over 9.500 private og offentlige kunder.
 

Om Holte

Holte er en ledende norsk leverandør av programvare, tjenester og kurs innen fagområder som HMS, kvalitetssikring, applikasjoner for byggesøknader, kalkulasjon, tredjepartskontroll, styring, drift og vedlikehold (MOM) og prosjektledelse.

Holte ble etablert i 1987, har 135 ansatte og kontorer i Oslo, Trondheim, Tønsberg og Gdansk.

Les mer på: https://holte.no
 

For mer informasjon, kontakt:

EVP Jesper Andersen, EG Private, telefon +45 2085 9643, e-post jeand@eg.dk

CEO Aleksander Bjaaland, telefon +47 934 41 528, e-post aleksander.bjaaland@holte.no