EG kjøper Sigma Estimates A/S
02. oktober 2020

EG kjøper Sigma Estimates A/S

EG kjøper programvarefirmaet Sigma Estimates A/S. Det strategiske oppkjøpet skal styrke programvareløsningene for den skandinaviske byggebransjen.

Sigma Estimates A/S er EGs tredje oppkjøp av programvareselskaper som leverer til byggesektoren i løpet av 12 måneder. Kjøpet er en del av EGs vekststrategi og innsats for å digitalisere byggebransjen i Skandinavia.

In English: EG acquires Sigma Estimates A/S

– Med oppkjøpet ønsker vi å sikre EGs kunder en fullt integrert plattform som håndterer alle aspekter i byggeprosessen – fra kalkyle, prosjekt- og kvalitetsstyring til fakturering. Det kan de dyktige medarbeiderne fra Sigma Estimates hjelpe oss med, sier CEO Mikkel Bardram i EG, og tilføyer:

– Sigma Estimates leverer en unik og intuitiv kalkyleplattform som er utviklet på bakgrunn av omfattende bransjekunnskap, og som passer perfekt inn i EGs produktportefølje. Jeg er glad for å kunne ønske våre nye dyktige kolleger velkommen i EG.

EG har i ti år levert programvare til den danske byggebransjen, og kjøpte de to programvareselskapene CalWin i 2019 og norske Holte tidligere i år. Med kjøpet av Sigma Estimates styrker EG sin posisjon som leverandør av innovative kalkyle- og styringsverktøy for håndtering av dataflyt til byggebransjen i Skandinavia, spesielt i Norge og Danmark.

EG har nå mer enn 12 000 kunder i byggebransjen, og nærmere 200 medarbeidere i Danmark og Norge.

– Vi ser begge et behov for konsolidering og integrerte programvareløsninger i bransjen. EG er den rette eieren, med både styrke og volum til å videreutvikle Sigmas potensial på det skandinaviske markedet, sier CEO Peter Sørensen, Sigma Estimates.

– Når vi integrerer løsningene og kompetansejn våre, er vi i stand til å levere den mest brukervennlige og fremtidssikrede programvaren for håndtering av dataflyt i byggebransjen, sier Aleksander Bjaaland, VP i EG Construction, og fortsetter:

– Sigma passer svært godt inn i både EGs produktportefølje og kundesegmenter. I EG leverer vi allerede kalkulasjonsprogrammene EG Visual Kalkulation, Dynamic, Corbis, Quinty, JobOffice og SmartKalk til bygge-, vvs- og montørbransjen.

Sigma Estimates har over 800 kunder og over 10 000 brukere internasjonalt. Kjerneproduktet er Sigma med 5D BIM/VDC-teknologi, en populær kalkulasjonsprogramvare blant håndverkere, entreprenører, arkitekter og ingeniører i den danske byggebransjen.

– Kalkulasjon vil bli enda viktigere i fremtidens byggeindustri, og Sigmas sterke fokus på integrasjoner og åpne API-er matcher perfekt med EGs perspektiv. Vi ser frem til å digitalisere byggeprosessen enda mer sammen med kunder og andre interessenter i bransjen, sier Aleksander Bjaaland, VP i EG.

EG overtok Sigma Estimates A/S den 1. oktober 2020. Selger og kjøper er enige om ikke å røpe ytterligere detaljer om salgspris og andre vilkår for transaksjonen.
 

Om EG A/S

EG er et skandinavisk programvareselskap med mer enn 1300 medarbeidere som jobber fra over 20 kontorer i Skandinavia og Polen. Vi utvikler, leverer og utfører service på vår egen programvare til over 20 000 private og offentlige kunder. Les mer på www.eg.no
 

Om Sigma Estimates A/S

Sigma Estimates leverer kalkulasjonsprogramvare med 5D BIM/VDC til byggebransjen, som håndverkere, entreprenører, arkitekter og ingeniører. Sigma Estimates ble grunnlagt i 2003 og har hovedkontor i Høje Taastrup, Danmark. Les mer på https://sigmaestimates.com/
 

For mer informasjon, kontakt

Mikkel Bardram, CEO, EG A/S, tlf. +45 2922 6548 /mibar@eg.dk

Aleksander Bjaaland, VP, EG Construction, tlf. +47 9344 1528 /abjaa@eg.no

Peter Sørensen, CEO, Sigma Estimates A/S, tlf. +45 2099 7898 /pso@sigmaestimates.com