EG kjøper Zavann
04. august 2021

EG kjøper opp Zavann AB og styrker Utility-virksomheten i Norden

EG, et ledende nordisk programvareselskap, kunngjorde i dag oppkjøpet av det svenskbaserte programvareselskapet Zavann AB.

Zavann spesialiserer seg på strømsystemer med tilknyttede tjenester som hjelper strømselskaper med å lykkes bedre. Zavann har hovedkontor i Solna i Sverige, og skal integreres i EG Utility vertikalt med mer enn 200 medarbeidere i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Oppkjøpet er EGs andre oppkjøp innen energisektoren i 2021, og støtter strategien om å være én av de markedsledende leverandørene av faktureringsprogramvare for energibransjen i Norden.

"Forsyningsindustrien endrer seg, og det er behov for produkt- og tjenesteinnovasjon i markedet. Ved å skaffe spesialiserte programvareselskaper som Zavann i august og EnerKey tilbake i juni, kan vi drive mer innovasjon sammen med kundene våre basert på en utvidet produktportefølje og en dypere kompetanse på Utility-markedet", sier administrerende direktør Mikkel Bardram, EG.

"Zavann leverer produkter og tjenester som utfyller våre eksisterende løsninger for forsyningsindustrien, og vi ser frem til å snakke med våre eksisterende kunder om de nye mulighetene vi får med Zavann-teamet om bord", sier Mikkel Bardram.

Zavanns løsning, Gasell, tilbys som SaaS med et BPO-løsning, der Zavann AB tar fullt ansvar for kundenes faktureringsprosesser i strømbransjen. I tillegg kompletterer Zavann EGs tilbud med et bredere tjenestetilbud overfor strømforhandlere som løsninger for utdataadministrasjon og fullmakter.

"Jeg føler meg trygg på at EG A/S er den rette eieren av Zavann AB. Vi deler den samme lidenskapen for nyttekundene og markedet, og vi vil dra nytte av å være en del av en mye større organisasjon med en felles arbeidsmåte og appetitt til å investere ytterligere i eksisterende og nye produkter", sier administrerende direktør Mats Rosén, Zavann. AB.

EG har overtatt Zavann AB den 1 august 2021. Selger og kjøper er enige om ikke å røpe ytterligere detaljer om salgspris og andre vilkår for transaksjonen.

Bare i 2021 har EG kjøpt opp seks programvareselskaper innenfor fem vertikaler: EasyUpdate AS (Health & Beauty), FrontAvenue A/S (HSEQ), Front Systems AS (Retail), PM El-Beregning (Construction) EnerKey Oy (Utility) och Zavann AB (Utility).

For mer informasjon

 
Talsperson

Adm. dir. Mikkel Bardram, EG A/S

Pressekontakt

Kommunikasjonssjef Per Roholt, telefon +45 20609736.
 

Om Zavann AB

Zavann AB ble grunnlagt i 2008 basert på dyp bransjeinnsikt fra strømmarkedet og ved å drive strømselskaper. Selskapet spesialiserer seg på strømsystemer med tilknyttede tjenester som hjelper strømselskaper med å lykkes bedre.

Les mer om Zavann AB
 

Om EG  

EG leverer vertikal programvare som gjør det mulig for kundene å videreutvikle virksomheten.  

EG har mer enn 1 500 medarbeidere som primært jobber fra steder i Skandinavia og et felles utviklingssenter i Polen.  Vi utvikler, leverer og utfører service på vår egen programvare til kunder i privat og offentlig sektor.

Les mer om EG