EG kjøper PM El-Beregning
03. mai 2021

EG kjøper PM El-Beregning

EG har kjøpt det danske programvarefirmaet PM El-Beregning og fortsetter en ambisiøs ConTech-strategi i den skandinaviske byggebransjen.

- Med oppkjøpet legger vi kalkulasjonsprogramvaren Kalkia til vår produktportefølje. I likhet med EGs løsninger, er Kalkia laget av fagfolk for fagfolk. Derfor er det en svært god match med resten av EGs produkter, og Kalkia brukes allerede til å beregne ca. 70 prosent av de danske strømkontraktene, sier Mikkel Bardram, CEO i EG A/S.

EG Construction har i dag mer enn 200 medarbeidere og er i løpet av de siste 18 månedene utvidet med en rekke sterke programvareleverandører for byggebransjen: CalWin, Holte og Sigma, og med oppkjøpet av PM El-Beregning, fortsetter EG den ambisiøse ConTech-strategien i den skandinaviske byggebransjen.
 

EG leverer programvare til hele byggeprosessen

I EG ser man et kjempepotensial for å styrke byggebransjens selskaper med sammenhengende digitale løsninger, og samtidig skape grunnlag for bærekraftig bygging.

- Grunnlaget for all bygging starter med kalkulasjon. Et grunnlag som kan brukes til å optimalisere bestillinger, minimere materialsvinn, vurdere fremdrift, velge de riktige produktene og ikke minst minimere ventetiden, sier Aleksander Bjaaland, VP i EG Construction, og fortsetter:

- Med Kalkia kan vi tilby markedets beste kalkulasjonsløsninger for samtlige fagfelt i byggeprosjektet og har dermed lagt grunnlaget for en sammenhengende løsning for byggebransjen.

Mikkel Bardram er begeistret over hvor sterkt EG nå er representert innen ConTech, som har et av fremtidens viktigste vekstpotensialer.

- De nye programvareløsningene styrker bærekraften i fremtidens byggevirksomhet, og smart bruk av data og korrekt estimering sparer ressurser i byggeprosessen. Med våre nåværende og kommende løsninger vil byggebransjen oppleve forbedringer fra idé til produksjon og levering av et bygg, sier Mikkel Bardram, CEO i EG A/S.
 

Optimalisert samarbeid med leverandører

- Kalkia er et profesjonelt estimeringsprogram for elektrikere og elinstallatører, og et perfekt supplement til EG Constructions produktportefølje for byggeindustrien, sier Aleksander Bjaaland, og fortsetter:

- Riktig estimering i byggeprosesser er avgjørende for kundenes suksess. Med PM El-Beregning og Kalkia styrker vi samarbeidet med leverandører av materialer og muligheten for å optimalisere produksjon og leveranse.

Kalkias database inneholder alle nødvendige materialer, og med integrasjon med elbransjens akkordsystem (EBA) er det et komplett verktøy for nøyaktig beregning.

- Etter 20 år som direktør for PM El-Beregning er det veloverveid og med ro i magen at EG blir ny eier av virksomheten. Det vil være med på å utvikle ideen ytterligere og skape nye integreringer og muligheter for kundene våre. Jeg gleder meg veldig til samarbeidet, sier Claus Thomsen, CEO i PM El-Beregning.

EG har overtatt PM El-Beregning den 29. april 2021. Selger og kjøper er enige om ikke å røpe ytterligere detaljer om salgspris og andre vilkår for transaksjonen.
 

Om EG

EG leverer vertikal programvare som gjør det mulig for kundene å videreutvikle virksomheten. EG har over 1 500 medarbeidere som arbeider fra steder i Skandinavia, Polen og India. Vi utvikler, leverer og utfører service på vår egen programvare til 21 000+ kunder i privat og offentlig sektor.

Les mer om EG
 

Om PM El-Beregning

PM El-Beregning ApS er en dansk programvarevirksomhet med fokus på el-beregning og leverandør av det profesjonelle kalkulasjonsprogrammet Kalkia til elbransjen. Selskapet ble grunnlagt i 1967 og har kontor i Brøndby Strand. 

Les mer om PM El-Beregning
 

For mer informasjon, kontakt:

CEO Mikkel Bardram, EG A/S, +45 2922 6548 / mibar@eg.dk