Ansattes juledonasjon går til Kyiv Fryser
02. desember 2022

Ansattes juledonasjon går til strøm og varme i Ukraina

EGs ansatte donerer tilsammen DKK 262.500 kroner til fordel for innsamlingen "Kyiv Fryser", som leverer strøm og varme i Kiev.


Hvert år kan de ansatte i EG donere bedriftens julegaver til et veldedig formål, hvoretter EG dobler donasjonen. I tillegg er donasjonen standard for de ansatte som ikke velger gave selv.

I år var det en selvfølge at donasjonen skulle gå til humanitær hjelp til fordel for Ukraina, og den har fått støtte fra rekordmange ansatte, noe som bringer den totale donasjonen opp til DKK 262.500.

"Jeg er glad for at vi sammen med de ansatte kan støtte innbyggerne i Ukraina med humanitær hjelp, slik at de kan komme seg litt bedre gjennom vinteren," sier administrerende direktør Mikkel Bardram i EG.

Et ansattutvalg har valgt at donasjonen skal kanaliseres til Ukraina via innsamlingen "Kyiv Fryser".

Bak innsamlingen "Kyiv Fryser" står den danske kommune Odense og Odense City Rotary Klubb i samarbeid med mediehusene Fyens Stiftstidende og TV2 Fyn, samt en rekke bedrifter, organisasjoner og privatpersoner, som på få dager har donert nesten 3 millioner kroner til innsamlingen.

Alle pengene som samles inn går direkte til generatorer, telt, vindusfilm, elektriske varmeovner og andre midler for å holde folk varme og skape lys.

Rotary samarbeider direkte med Rotary i Kiev og er garantisten for at alle donasjoner går raskt og ubeskåret til Kiev - uten administrasjonsgebyrer.

"For EGs ansatte har det vært naturlig å donere til Ukraina, spesielt fordi vi har 20 ukrainske kolleger", sier direktør Steffen Rugtved, som er leder for de ukrainske ansatte som til vanlig jobber i Odesa.

"Ni av de 20 ansatte jobber fortsatt i Ukraina når de har strøm," sier Steffen Rugtved.

De andre 11 jobber fortsatt for EG, men nå i andre land. En bor nå i Danmark sammen med sin kone.

"Vi har vært kolleger i mer enn 10 år, og de er fortsatt en del av EG, uansett hvor de er, og med donasjonen til Ukraina sender vi et tydelig signal om at vi støtter Ukraina. Samtidig håper vi at vi kan bidra til å redusere lidelsen litt i vinter", sier direktør Steffen Rugtved.

Tidligere i år donerte EG som selskap DKK 250.000  til den nasjonale innsamlingsaksjonen "Sammen For Ukraina".
 

Støtt innsamlingen Kyiv Fryser

Bak "Kyiv Fryser" innsamlingen står Odense City Rotary Club i samarbeid med Odense, som er vennskapsby med Kyiv og mediehusene Fyens Stiftstidende og TV2 Fyn. Alle kan støtte med et valgfritt beløp – både som privatperson og som bedrift.

Følg lenken for å se hvordan du kan bidra https://odensecityrotary.dk/varme-til-kyiv