ASPECT4 Trelast/DIY Ordresplit optimerer utgående logistikk
30. mars 2022

ASPECT4 Timber/DIY Ordresplit optimerer utgående logistikk

Ordresplitt-modulen håndterer automatisk nettbutikkens bestillinger i byggmarkeder og trelasthandlere. Det er en algoritme som selv deler opp ordrer og styrer hvor varene blir levert fra. I tillegg til å frigjøre tid og spare fraktkostnader, forbedrer modulen kundeopplevelsen med raskere ekspedisjon og proaktiv varsling.


Med Ordresplitt-modulen er det enklere å håndtere og styre leveringen av ordrer fra for eksempel en nettbutikk, men også ordrer som er opprettet direkte i ASPECT4. En ordre blir opprettet automatisk i ASPECT4 Timber/DIY, og "Ordresplitt" bruker en algoritme som kan splitte ordrer på flere måter, slik at varer automatisk blir sortert, delt opp og sendt fra et bestemt lager eller direkte fra leverandøren.
Med Ordresplitt kan dere unngå mange manuelle oppgaver i ordrestyringen. Modulen sparer både ekspedisjonstid og fraktkostnader, og øker kundeopplevelsen.


Fordeler nettbestillinger effektivt

Ordresplitt er konstruert slik at algoritmen avgjør om alle varer på en ordre kan leveres fra samme sted eller om den skal splitte opp ordren.
Det betyr i praksis at Ordresplitt effektivt selv finner ut hvilket lager som skal levere varene eller om de skal leveres direkte fra en leverandør. Deretter blir ordren splittet, f.eks. leveres 2 av 5 varer direkte fra en leverandør til kunden, mens resten blir plukkordrer på lagervarer. Rekvisisjonen til leverandøren genereres automatisk, og bestillingen sendes.


Algoritmen kan tilpasses

Ordresplitt kan skaleres etter behov, uansett om bedriften alltid leverer fra eget plukklager eller har flere distribusjonssentre. Hvis forretningen har flere distribusjonssteder i landet, kan ordresplitt også fordele ordrene ut fra postnumre og velge nærmeste geografiske sted. Samtidig har man mulighet til å splitte basert på forskjellige leveringsdatoer. Hvis en vare ikke kan leveres på grunn av manglende beholdning, vil kundeservice bli varslet automatisk og en restordre genereres.

Når en ordre er splittet opp, vises den i plukke-appen og kan også skrives ut på følgesedler og fakturaer. Dessuten er det full gjennomsiktighet i ASPECT4s saksregistrering og ordreoversikt, der alle ordresammenheng er synlige.


Fordeler med ordresplitt

  • Automatisk håndtering av splitt på webordrer og ordreopprettelse i ASPECT4 ved behov for dellevering
  • Automatisk kundevarsling ved splitting av ordrer
  • Automatisk håndtering av betalingsinnkreving – hev penger etter hvert som du leverer (Capture)
  • Reduserer alle manuelle prosesser ved oppdeling av ordrer i forhold til Plukk og pakk
  • Integrasjon til nShift (Consignor) i 'Plukke App' muliggjør automatisk utskrift av fraktetiketter ved endt plukk


Mer informasjon

Du er velkommen til å kontakte oss og høre mer om hvordan Ordresplitt kan brukes og tilpasses nettopp din forretning – eller om integrasjoner til f.eks. nShift og de andre fordelene dere kan få med Ordresplitt.

Kontakt Thomas Hedegaard, seniorkonsulent i ASPECT4 Timber/DIY, e-post thhed@eg.dk eller på telefon 3093 4885.