CEO, Heidi Blengsli Aabel
12. desember 2023

CheckWare er norsk Gaselle for tredje år på rad

CheckWare, som nylig ble oppkjøpt av EG, har for tredje året på rad blitt utnevnt som Gaselle-virksomhet i Norge av avisen Dagens Næringsliv

 
"Akkurat nå skjer det stort sett hver dag noe positivt for oss," sier Heidi Blengsli Aabel, administrerende direktør i CheckWare:

"Vi har blitt Gaselle for tredje år på rad, vi nærmer oss en ny omsetningsrekord i 2023, og vi er veldig glade for å ha blitt kjøpt av EG, som har store internasjonale ambisjoner for CheckWare."

Virksomhetens programvareplattform, CheckWare, gir pasienter mulighet til å delta aktivt i sin egen behandling og oppfølging gjennom digitale kliniske kartlegginger, digital hjemmeoppfølging av pasienter og nettbaserte behandlingsprogrammer.
 

Fortsettelse av vekst

I 2022 nådde CheckWare nesten 60 millioner kroner i omsetning. Driftsresultatet endte på 8,7 millioner, som er en driftsmargin på 14,5 prosent. Veksten fortsetter også i 2023.

Selv om selskapet nå tar et stort skritt sammen med EG for å bli en betydelig internasjonal aktør innen helsesektoren, endres ikke oppskriften på driften.

"Det viktigste er å være en pålitelig partner for alle våre kunder, og våre tre likeverdige mål forblir tilfredse kolleger, tilfredse kunder og lønnsom vekst," sier Aabel.
 

Kun to prosent blir Gaselle

 "Lønnsom vekst er ikke gitt, og det er en stor prestasjon å bygge opp et selskap som tjener penger. Det er akkurat det vi ønsker å hylle når vi velger årets gaseller," skriver Dagens Næringsliv i forbindelse med årets Gaselle-kåring.

Her er mer om Dagens Næringslivs Gaselle-kåring

Kun to prosent av norske selskaper kvalifiserer seg til å bli Gaselle, da kriteriene er strenge. Dagens Næringsliv har siden 2003 kåret landets mest fremgangsrike selskaper gjennom "Årets Gaselle-selskap."

Kriteriene for kåringen inkluderer en omsetningsvekst i de foregående fire årene, mer enn en dobling av omsetningen i samme periode og et positivt driftsresultat årlig i samme periode.

"Det er viktig å få anerkjennelse for arbeidet vi har gjort sammen med våre kunder i mange år for å skape bærekraftige digitale helsetjenester. Dagens Næringslivs kåring er en synlig dokumentasjon på at vi samtidig har skapt en bærekraftig forretningsvirksomhet," sier Heidi Blengsli Aabel, administrerende direktør i CheckWare.

EG kjøpte i starten av november CheckWare for å styrke helsevesenets arbeid med behandling av både psykiske og fysiske lidelser i Norden.

Les mer her