Hvordan kan du øke inntektene dine som salongeier
15. desember 2023

Hvordan kan du øke inntektene dine som salongeier?

Som salongeier vet du at det krever mye arbeid og engasjement å drive en vellykket salong. Du må ikke bare levere kvalitetstjenester til kundene dine, men også håndtere alle de økonomiske og administrative aspektene ved å drive en bedrift. I tillegg må du konkurrere med andre salonger i markedet, og tilpasse deg de stadig skiftende trendene og kundenes forventninger. Det er derfor det er viktig å ha en strategi for å øke inntektene dine som salongeier, slik at du kan vokse og utvide virksomheten din.

I dette innlegget skal vi dele noen tips og ideer om hvordan du kan øke inntektene dine som salongeier, basert på noen av de beste praksisene i bransjen.

Øk antall kunder

Det første og mest opplagte tipset for å øke inntektene dine som salongeier er å øke antall kunder som besøker salongen din. Jo flere kunder du har, jo mer penger kan du tjene. Men hvordan kan du tiltrekke flere kunder til salongen din? Her er noen forslag:

 • Markedsfør salongen din effektivt. Bruk ulike kanaler, som sosiale medier, nettsider, e-post, annonser osv., for å nå ut til potensielle kunder og gjøre dem oppmerksomme på tjenestene dine. Lag attraktive og engasjerende innlegg og kampanjer som viser frem arbeidet ditt, tilbudene dine, kundenes tilbakemeldinger osv. Bruk også hashtags, geotags og nøkkelord for å øke synligheten din på nettet.

 • Tilby spesielle tilbud og rabatter. Alle elsker et godt tilbud, så hvorfor ikke bruke det som et insentiv for å få flere kunder til salongen din? Du kan for eksempel tilby en gratis konsultasjon, en gratis prøvebehandling, en rabattkode, et gavekort, en henvisningsbonus osv. Du kan også lage pakker eller bunter av tjenester som gir kundene mer verdi for pengene.

 • Utvid tjenestetilbudet ditt. En annen måte å tiltrekke flere kunder på er å utvide tjenestetilbudet ditt og tilby noe som skiller deg ut fra konkurrentene dine. Du kan for eksempel legge til nye tjenester som hårfarging, manikyr, pedikyr, vippe-extensions osv., eller spesialisere deg på et bestemt nisje eller segment av markedet, som bruder, menn, barn osv. Du kan også investere i nytt utstyr eller teknologi som gir deg et konkurransefortrinn.

Øk frekvensen

Det andre tipset for å øke inntektene dine som salongeier er å øke frekvensen av besøk fra eksisterende kunder. Det er lettere og billigere å beholde en eksisterende kunde enn å skaffe en ny en, så du bør fokusere på å bygge lojalitet og tillit hos kundene dine. Her er noen forslag:

 • Implementer et lojalitetsprogram. Et lojalitetsprogram er en flott måte å belønne kundene dine for deres gjentatte besøk og henvisninger. Du kan for eksempel gi dem poeng for hver behandling de bestiller eller hver krone de bruker i salongen din, som de senere kan løse inn for gratis eller rabatterte tjenester eller produkter. Du kan også gi dem spesielle fordeler, som prioritert booking, bursdagsgaver, eksklusive tilbud osv.

 • Send påminnelser og oppfølginger. En annen måte å øke frekvensen på er å sende påminnelser og oppfølginger til kundene dine via e-post eller SMS. Du kan for eksempel sende dem en påminnelse om å bestille sin neste avtale, en oppfølging om hvordan de likte behandlingen de fikk, en invitasjon til å gi deg en vurdering eller en anbefaling, en takkemelding for deres besøk osv. Dette vil hjelpe deg med å holde kontakten med kundene dine, vise dem at du bryr deg om dem, og oppmuntre dem til å komme tilbake.

 • Skap en god kundeopplevelse. Det viktigste du kan gjøre for å øke frekvensen er å skape en god kundeopplevelse i salongen din. Du må sørge for at kundene dine føler seg velkomne, komfortable, verdsatte og fornøyde med tjenestene dine. Du må også være profesjonell, vennlig, høflig og imøtekommende. Du må også ha et rent, ryddig og hyggelig salongmiljø, med god belysning, musikk, duft osv. Du må også tilby noe ekstra, som gratis drikke, massasje, magasin osv., for å gjøre kundenes besøk mer minneverdig.

Send bekreftelser og påminnelser enkelt på SMS og e-post med komplett salongsystem fra EG Hano. Les mer om systemet vårt her

Øk gjennomsnittlig salg

Det tredje tipset for å øke inntektene dine som salongeier er å øke gjennomsnittlig salg per kunde. Dette betyr at du får kundene dine til å bruke mer penger hver gang de besøker salongen din. Her er noen forslag:

 • Upsell og cross-sell tjenester og produkter. Upselling betyr at du får kundene dine til å oppgradere til en dyrere eller mer omfattende tjeneste enn den de opprinnelig bestilte, mens cross-selling betyr at du får dem til å legge til en ekstra eller komplementær tjeneste eller et produkt til deres bestilling. For eksempel kan du upsell en kunde som bestiller en klipp til en klipp og farge, eller cross-sell dem et hårprodukt som passer deres hårtype eller stil. For å gjøre dette effektivt må du være kunnskapsrik om tjenestene og produktene dine, lytte til kundenes behov og ønsker, og foreslå løsninger som gir dem mer verdi eller fordeler.

 • Selg produkter. En annen måte å øke gjennomsnittlig salg på er å selge produkteri salongen din. Dette er produkter som kundene dine kan kjøpe og ta med seg hjem, som sjampo, balsam, stylingprodukter, hårtilbehør osv. Disse produktene kan ikke bare øke inntektene dine, men også styrke kundelojaliteten ved å forlenge effekten av behandlingen de fikk i salongen din. For å selge produkter må du ha et godt utvalg som passer til ulike hårtyper og behov, vise dem frem på en attraktiv måte i salongen din, og anbefale dem til kundene dine basert på deres hårtilstand og rutine.

 • Tilby pakker eller klippekort. En annen måte å øke gjennomsnittlig salg på er å tilby pakker eller klippekort til kundene dine. Pakker er kombinasjoner av tjenester eller produkter som selges sammen til en redusert pris, mens klippekort gir kunden x antall behandlinger til en redusert pris. For eksempel kan du tilby en pakke med klipp, farge og styling til en lavere pris enn hvis de ble kjøpt separat. For å tilby pakker eller klippekort må du analysere kundenes kjøpsmønster og preferanser, og lage tilbud som appellerer til dem og gir dem en god avtale.

Reduser kostnadene i salongen

Det fjerde tipset for å øke inntektene dine som salongeier er å redusere kostnadene dine. Kostnadene dine er alle utgiftene du har for å drive salongen din, som lønn, leie, strøm, vann, inventar, utstyr, forsyninger osv. Ved å redusere kostnadene dine kan du øke fortjenestemarginen din og beholde mer av inntektene dine. Her er noen forslag:

 • Forhandle med leverandører og utleiere. En måte å redusere kostnadene dine på er å forhandle med leverandørene og utleieren din om å få bedre priser eller vilkår. Du kan for eksempel be om rabatter, gratis frakt, lengre betalingsfrister, mindre minimumsordrer osv. fra leverandørene dine, eller be om en lavere leie, en lengre leiekontrakt, mer fleksibilitet osv. fra utleieren din. For å forhandle effektivt må du være godt informert om markedet, ha gode relasjoner med partene, og være villig til å kompromisse eller bytte.

 • Optimaliser lagerbeholdningen din. En annen måte å redusere kostnadene dine på er å optimalisere lagerbeholdningen din. Lagerbeholdningen din er alle produktene du har på lager i salongen din, som sjampo, balsam, farge, blekemiddel osv. Hvis du har for mye lagerbeholdning kan du risikere å kaste bort penger på produkter som går ut på dato, blir skadet eller stjålet. Hvis du har for lite lagerbeholdning kan du risikere å miste kunder eller salg på grunn av manglende produkter. For å optimalisere lagerbeholdningen din må du spore og analysere salget ditt, bestille riktig mengde produkter til rett tid, og organisere og lagre produktene dine på en sikker og effektiv måte.

 • Automatiser og digitaliser prosessene dine. En annen måte å redusere kostnadene dine på er å automatisere og digitalisere prosessene dine. Prosessene dine er alle aktivitetene du utfører for å drive salongen din, som avtalebestilling, betaling, rapportering, markedsføring osv. Ved å automatisere og digitalisere prosessene dine kan du spare tid, penger og krefter, og redusere feil og ineffektivitet. For eksempel kan du bruke salongprogramvare til å håndtere online booking, påminnelser, POS, lagerstyring, personalplanlegging osv., eller bruke sosiale medier til å markedsføre salongen din og kommunisere med kundene dine.

Spar tid med salongsystem fra EG Hano. Les mer om systemet vårt her

 

Som du kan se er det mange måter du kan øke inntektene dine som salongeier. Ved å følge disse tipsene kan du tiltrekke flere kunder til salongen din, få dem til å komme tilbake oftere og bruke mer penger per besøk. Du kan også redusere kostnadene dine ved å forhandle bedre avtaler med leverandører og utleiere, optimalisere lagerbeholdningen din og automatisere og digitalisere prosessene dine. Ved å gjøre dette kan du øke fortjenestemarginen din og beholde mer av inntektene dine.

 

Trenger du et salongsystem?

Vil du høre mer om hva vi i EG Hano kan tilby deg og din salong? Fyll ut skjema under og vi tar kontakt.

Trykk her for å fylle ut kontaktskjema