eg hano blogg journalføring
04. juli 2023

Hva bør du inkludere ved journalføring som behandler

Ifølge Helsedirektoratet har den som yter helsehjelp plikt til å føre journal for den enkelte pasient, og journalen må inneholde de opplysningene som er nevnt i helsepersonelloven §40. Enten du er fotterapeut, estetisk sykepleier eller fysioterapeut er det viktig som behandler av sensitiv informasjon å journalføre. Noen syns journalføring kan være vanskelig, men det trenger ikke være så komplisert som du tror. I de fleste tilfeller kan en utfylt og informativ journal hjelpe deg og dine kollegaer i deres daglige arbeid i klinikken. Går du i detalj kan en journal være ditt beste verktøy i rettslige prosesser og forsikringssaker.

Under går vi igjennom noe av innholdet som du burde inkludere i din journalføring som behandler.

2. Samtykke

Før behandlingen kan det være viktig å hente inn samtykke. Dette kan du gjøre ved å sende ut en automatisk SMS eller e-post med et samtykkeskjema som lagres direkte i journalen.

4. Behandlingen

Inkluder alle behandlingsspesifikke detaljer som kan hjelpe deg med å se og analysere behandlingsresultater i fremtiden og eventuelt korrigere underveis. Logg alt fra hvilken behandling som ble utført, maskiner som ble brukt til hvordan pasienten reagerte på de ulike behandlingsmetodene. Alle detaljer som kan hjelpe deg eller en kollega til å gjenskape og fortsette med en vellykket behandling.

En av de mest effektive måtene å journalføre på er å bruke tekst-maler. Dette er ferdigutfylte tekster og spørsmål som gjør at du kan journalføre effektiv og fokusere mer på behandlingen.

6. Hva ble dere enig om

Hva ble du og pasienten enig om sammen? Har pasienten forstått at det er nødvendig for dem å opprettholde visse behandlinger for å se resultater? Journalfør hva dere har blitt enig om for videre behandling, men også hva som forventes av pasienten.

8. Bilder i journalen

I noen behandlingstilfeller ønsker behandleren å dokumentere skaden/problemområdet med bilde. Bilder gir en ekstra sikkerhet rundt behandlingen, og gjør det enklere for behandleren å se nøyaktig forbedringen fra gang til gang. Jo flere bilder du laster opp i journalen jo flere bilder kan du sammenligne. Du kan enten ta bilde direkte inn i journalen eller laste opp fra PC-en din.

Lykke til med journalføringen og kontakt oss gjerne for flere tips om hvordan du kan bruke EG Hano i din daglige journalføring. Hvis du ikke allerede bruker et journalsystem eller ønsker å bytte kan du fylle ut skjemaet på denne siden. Så hjelper vi deg med å komme i gang eller svare på spørsmål du måtte ha rundt journalføring.

Trenger du et journalsystem?

Vil du høre mer om hva vi i EG Hano kan tilby deg og din klinikk? Fyll ut skjema under og vi tar kontakt.

Trykk her for å fylle ut kontaktskjema

Trenger du support?

Kontakt EG Hano support

66776673

hano_support@eg.no

Fakturaspørsmål?

debitor@eg.dk