eg hano bookingsystem salong jul
03. november 2023

Den ultimate guiden til å forbedre julehandelen i salongen

Julen er rett rundt hjørnet, og det er den perfekte tiden til å øke salget av produkter i salongen og øke fortjenesten. Å selge produkter er ikke bare en flott måte å skaffe ekstra inntekter på, men også å bygge kundelojalitet, forbedre merkevaren din og vise frem ekspertisen din. Men mange salongeiere sliter med å selge produkter og går glipp av denne lukrative muligheten. Hvis du vil forbedre julehandelen i salongen har vi samlet sammen noen tips for å hjelpe deg i gang.

1. Velg de riktige produktene

Ikke alle produkter er verdt investeringen, tiden og oppmerksomheten din. Fokuser på produktene som mest sannsynlig vil selge og tiltrekke målgruppen din. Her er noen faktorer du bør vurdere når du velger produkter:

Start med bestselgerne: Dette er produktene som du vet at kundene dine elsker og stoler på. De bør være de du bruker og anbefaler under behandlingene dine, og som har positive anmeldelser på nettet eller i salongen din. Disse produktene bør få mest oppmerksomhet og markedsføring i løpet av høytiden.

Pakk sammen: Produktbunter er en populær og effektiv måte å øke salget på. Du kan lage attraktive pakker som tilbyr verdi til kundene dine- et sjampo- og balsamsett, et hudpleiekit eller en neglelakkolleksjon. Du kan også kombinere tjenestene dine med produkttilbud, for eksempel ved å tilby en rabatt på en klipp og styling med et kjøp av et stylingprodukt.

Arranger arrangementer i salongen: Å arrangere informative og interaktive arrangementer i salongen din kan være en flott måte å vise frem produktene dine og øke bevisstheten. Du kan samarbeide med en leverandør eller en merkerepresentant for å arrangere en skjønnhetsworkshop, en produktdemonstrasjon eller en giveaway. Du kan også endre på utstillingene og skiltene dine for å fremheve produktene som blir presentert på arrangementet.

2. Vis frem produktene dine strategisk

Måten du viser frem produktene dine på kan utgjøre en stor forskjell i hvordan de selger. Du vil lage en innbydende og iøynefallende salgsseksjon som trekker kundene inn og oppfordrer dem til å se gjennom og kjøpe. Her er noen tips for å forbedre produktutstillingen din:

 1. Plasser produktene dine nær inngangen, resepsjonsområdet og kassen. Dette er områdene der kundene er mest sannsynlig å legge merke til og samhandle med produktene dine.
 2. Bruk klare og attraktive skilt som kommuniserer fordelene og funksjonene til produktene dine. Du kan også bruke sesongbaserte temaer, farger og dekorasjoner for å skape en feststemning og fremheve spesialtilbudene dine.
 3. Ordne produktene dine etter kategori, merke eller prisnivå. Dette vil gjøre det lettere for kundene å finne det de leter etter og sammenligne alternativene sine.
 4. Hold utstillingene dine rene, organiserte og godt lagerførte. Du ønsker ikke å gå tom for bestselgende produkter eller ha rotete og støvete hyller som skremmer bort kundene.

3. Kommuniser effektivt med kundene dine

En av de viktigste aspektene ved å selge produkter er kommunikasjon. Du må kunne snakke med kundene dine om produktene dine på en måte som er profesjonell, informativ og overbevisende. Her er noen tips for å forbedre kommunikasjonsferdighetene dine:

 1. Still åpne spørsmål som hjelper deg med å forstå kundenes behov, preferanser og mål. For eksempel kan du spørre dem hva de liker eller misliker med produktene de bruker nå, hva de ser etter i et nytt produkt, eller hva deres hår- eller hudproblemer er.
 2. Lytt aktivt og empatisk til kundenes svar. Vis at du bryr deg om problemene deres og at du har en løsning for dem. Gjenta det de sier for å bekrefte at du forsto dem riktig.
 3. Anbefal produkter som passer deres behov og forventninger. Forklar hvordan produktene fungerer, hvilke fordeler de tilbyr, og hvordan de skiller seg fra andre produkter på markedet. Bruk positivt språk og kunnskap for å bygge tillit og troverdighet.
 4. Hvis en kunde sier at de ikke er interessert eller at de synes produktet er for dyrt, ikke gi opp eller bli defensiv. I stedet, anerkjenn bekymringen deres og prøv å overvinne dem ved å gi mer informasjon, tilby alternativer eller fremheve verdi.

4. Tren personalet ditt

Personalet ditt er din største ressurs når det gjelder å selge produkter. De er de som samhandler med kundene dine på daglig og som kan påvirke kjøpsbeslutningene deres. Men ikke alle ansatte er komfortable eller dyktige til å selge produkter. Derfor må du trene dem på hvordan de kan selge produkter effektivt og motivere dem til å gjøre det. Her er noen tips for å trene og motivere personalet ditt:

 1. Lær personalet ditt om produktene du har. Sørg for at de kjenner til funksjonene, fordelene, ingrediensene og prisene på hvert produkt. Du kan også gi dem produktprøver, brosjyrer eller videoer for å hjelpe dem med å lære mer.
 2. Rollespill forskjellige scenarier med personalet ditt. Øv på hvordan du snakker med kunder, stiller spørsmål, gir anbefalinger, håndterer avvisning og avslutter salget. Gi dem konstruktiv tilbakemelding og tips på hvordan de kan forbedre seg.
 3. Sett realistiske og målbare mål for personalet ditt. Spor ytelsen og fremgangen deres og belønn dem for prestasjonene deres. Du kan også lage vennlige konkurranser eller insentiver for å øke moralen og entusiasmen deres.

Jul = Økt salg

Å selge produkter er en viktig del av salongvirksomheten din som kan hjelpe deg med å øke inntektene, omdømmet og fastholdelsen. Ved å følge disse tipsene kan du forbedre julehandelen i salongen din og få mest mulig ut av denne høytiden. Husk å velge de riktige produktene, vise dem frem strategisk, kommunisere effektivt med kundene dine og trene personalet ditt. Lykke til med salget!

Trenger du et salongsystem?

Vil du høre mer om hva vi i EG Hano kan tilby deg og din salong? Fyll ut skjema under og vi tar kontakt.

Trykk her for å fylle ut kontaktskjema

Trenger du support?

Kontakt EG Hano support

66776673

hano_support@eg.no