eg hano blogg sikre pasientinformasjon
02. april 2024

Det enkleste du kan gjøre for å sikre pasientinformasjonen din

Pasientjournalen er et viktig verktøy for å dokumentere og kommunisere helsehjelpen som gis til pasientene. Den inneholder opplysninger som er nødvendige og relevante for en forsvarlig behandling av pasienten. Pasientjournalen er underlagt strenge krav til taushetsplikt, personvern og informasjonssikkerhet. Det er derfor viktig at klinikker som bruker et journalsystem tar hensyn til disse kravene og iverksetter tiltak for å sikre pasientinformasjonen.

 

Sikker innlogging er et viktig tiltak for å sikre pasientinformasjon i journalsystemet. Det innebærer at systemet krever at brukerne oppgir korrekt brukernavn og passord for å få tilgang til journalopplysningene. I tillegg bør systemet ha en funksjon for å logge ut brukerne automatisk etter en viss periode med inaktivitet, eller når de lukker nettleseren.

Noen journalsystemer tilbyr også to-faktor autentisering, som betyr at brukerne må oppgi en ekstra kode som sendes til deres mobiltelefon i tillegg til passordet. Dette gjør det vanskeligere for uvedkommende å bryte seg inn i systemet, selv om de har fått tak i passordet.

 

Noe du kan ha som mål i dag er å aktivere 2FA på alle plattformer du bruker – Facebook, Gmail og EG Hano. Sikre din klinikkinformasjon og du vil føle deg 100 ganger lettere når du vet at din pasientinformasjon er i sikre hender.

 

Ved å velge et journalsystem med sikker innlogging, kan klinikken redusere risikoen for at pasientinformasjonen kommer på avveie eller blir misbrukt. Dette er ikke bare et krav fra loven, men også en måte å ivareta pasientenes tillit og rettigheter.

Trenger du et journalsystem?

Vil du høre mer om hva vi i EG Hano kan tilby deg og din klinikk? Fyll ut skjema under og vi tar kontakt.

Trykk her for å fylle ut kontaktskjema

Kontakt EG Hano

Trenger du å nå EG Hano support eller ønsker å snakke med oss om våre løsninger? Ring oss eller send en mail til:

+47 66776673

hano_support@eg.no

hano_salg@eg.no