EG kjøper opp norske Vigilo, leverandør av programvare for tidlig barndom og grunnskoleutdanning
12. august 2024

EG kjøper opp norske Vigilo, leverandør av programvare for tidlig barndom og grunnskoleutdanning

København, 12. august 2024 – I dag kunngjorde EG, et ledende nordisk programvareselskap, oppkjøpet av det norske programvareselskapet Vigilo for å styrke sin posisjon innen EdTech i Norden.


"Høykvalitets, livslang utdanning for så mange innbyggere som mulig er kjennetegnet til et moderne og demokratisk samfunn. I EG ønsker vi å støtte dette ved å levere programvare i verdensklasse for utdanningssektoren", sier CEO Mikkel Bardram, EG:

"Vigilo har utviklet en moderne og intuitiv programvareplattform for lærere, foreldre og elever. Deres produkter er et flott tilskudd til vår produktportefølje innen utdanningssektoren", sier CEO Mikkel Bardram, EG.

Vigilos programvare forenkler administrative oppgaver i utdanningssektoren, frigjør tid for lærere og sparer kostnader for offentlige og private skoler.

Vigilos programvare fungerer også som et sentralt knutepunkt i utdanningssektoren i Norge, og lagrer og leverer data for viktige prosesser som fakturering, lønn og arkivering.

EG mer enn dobler størrelsen på sin eksisterende EdTech-virksomhet ved å kjøpe Vigilo og viser sitt engasjement i bransjen:

"Ved å kombinere Vigilo og EGs dype ekspertise vil vi kunne utvide våre tilbud betydelig til eksisterende og nye kunder i Norge, Sverige og Danmark.

"Vi ser en stor mulighet for både Vigilo og våre eksisterende EdTech-produkter til å betjene flere utdanningsinstitusjoner i Danmark, Norge og Sverige. Vigilo har bevist sin verdi i det norske markedet, og vi tror at mange danske kunder vil dra nytte av funksjonene deres. På samme måte har vi noen sterke EdTech-løsninger i Danmark som vi tror vil appellere til kunder i Norge og Sverige", sier Executive Vice President, Johnny Iversen, EG.
 

Nye nordiske muligheter for Vigilo

For Vigilo markerer eierskiftet starten på arbeidet med nye muligheter:

"Jeg er trygg på at EG A/S er den rette eieren av Vigilo AS. Vi deler den samme lidenskapen for å støtte våre kunder og vi vil dra nytte av å være en del av en større organisasjon med en felles arbeidsmåte og appetitt for å investere videre i eksisterende og nye løsninger", sier administrerende direktør Øystein Viland i Vigilo AS.

"Vi har en stund sett etter den rette partneren med den rette tankegangen og musklene for å bringe Vigilo videre og nå har vi funnet det. EG har akkurat den rette dybdekunnskapen om

EdTech og et organisatorisk oppsett som vil bidra til å styrke produktene våre", sier administrerende direktør Øystein Viland, Vigilo.

Vigilo vil nå få tilgang til EGs omfattende distribusjonsnettverk og kundebase som strekker seg over flere land.

Oppkjøpet viser EGs engasjement for å styrke utdanningssektoren.

"Det nordiske førskole- og grunnskolesystemet er unikt og svært viktig. I EG ønsker vi å bidra til å opprettholde høy kvalitet i utdanningssektoren, og vi kan gjøre det enda bedre sammen med Vigilo.

Jeg er glad for å ønske Vigilos ansatte velkomne og kunne tilby Vigilo den ekstra ryggraden av stabilitet, sikkerhet og innovasjon som EG tilbyr", sier Senior Vice President, Steffen Rugtved, EG.

EG tok over Vigilo AS den 19. juli 2024. Selger og kjøper har blitt enige om ikke å offentliggjøre ytterligere detaljer om salgssummen og andre vilkår i transaksjonen.

EG har nå over 50 spesialister innen EdTech som leverer kraftig programvare til mer enn 450 kunder som spesialskoler, språkskoler, høyere utdanning, offentlige skoler og private skoler i Danmark og Norge.
 

Om Vigilo

Vigilo AS, grunnlagt i 2010, har etablert seg som en markedsledende leverandør av administrative løsninger for utdanningssektoren i Norge.

Vigilo leverer tjenester til 64 kommuner i Norge med nesten 40 % av alle barn i norske barnehager og grunnskoler. Vigilo ble valgt som leverandør for en av Norges største offentlige etater, Utdanningsetaten i Oslo, og leverer dermed tjenester til 8 av de 10 største kommunene i Norge.

Les mer om Vigilo

Om EG

Vi lager morgendagens vertikale programvare, og bringer bærekraftig påvirkning til kunder og samfunn. EG sysselsetter over 2 400 personer, primært i Norden, med konsernomsetning på DKK 2,3 milliarder i 2023.

Les mer om EG

For mer informasjon

Talsperson
Administrerende direktør Øystein Viland, Vigilo AS

Pressekontakt
Kommunikasjonssjef Per Roholt, +45 2060 9736