TS Bygg Modum Ansatte
10. juni 2024

TS Bygg Modum fikk vaffelbesøk på byggeplass

Vaffelbesøk på byggeplass. Vi prøver alltid å skape litt stemning når vi er ute i vår Jakten på Fagfolket. Bak i bilen har vi vårt etterhvert så berømte vaffeljern, et spann vaffelrøre og det gode tilbehøret. Denne dagen er vi på vei til Åmot kommune og et besøk hos TS Bygg Modum AS. Vi møtte nemlig på daglig leder Tom Sem på Bygg Reis Deg i oktober, og vi vet at han er glad i vafler.

En drøm ble oppfylt da Tom Sem startet bedriften TS Bygg Modum AS i 2007. De var to i starten, men etterhvert ble de stadig flere. På det meste har de vært 11 ansatte i bedriften, i dag er de 6. Det betyr ikke at det går dårlig, tvert imot. Tom har vært flink til å se fremover og justere antall ansatte etter marked og oppdragsmengde. Akkurat nå er han på jakt etter to dyktige, selvgående snekkere – av det slaget som er på jobb for litt mer enn lønna si. Kjenner du noen?

Vi og vaffeljernet vårt tropper opp i landlige omgivelser ikke langt fra Blaafarveverket, hvor Tom og gutta hans er i gang med en splitter ny enebolig. Yr har lovet sol og vårvær, men det lar vente på seg. Til og med et par regndråper får vi, men løsningsorienterte håndverkere henter straks et tak til vaffelbordet vårt. Når det er tid for lunsj og vaffelduften sprer seg utover byggeplassen, blir en og annen matpakke isteden lagt i kjøleskapet. Våre vafler er kjent for å være både mettende og smakfulle, og stemningen er god!

De ansatte koser seg med vafler fra EG Holte

Fra venstre bas Ole Harald Mangen, Martin Mangen, Marius Bangsund og Tom Sem.

Programvare fra EG Holte

Det er alltid spennende å høre kunders erfaring med vår programvare. Vi fikk en god prat med Tom Sem som til daglig bruker EG HoltePortalen, og administrativ leder Geir Lønning Formodalen som både tegner, kalkulerer i EG SmartKalk og sender byggesøknader via EG Holte ByggSøk.

– Prosjektet vi holder på med her på denne byggeplassen har vi tegnet selv fra bunnen av, forteller Tom. – Hele prosjektet er kalkulert i EG SmartKalk, og vi bruker alle styringsverktøy i EG HoltePortalen for å følge opp prosjektet på en god måte.

TS Bygg Modum AS er tilknyttet ferdighuskjeden Idehus. Tom forteller at det er ytterst sjelden at et hus bygges rett etter katalogen. – Noen kunder velger kanskje å slå sammen løsningen fra tre ulike ferdighus, sier han.

Geir er den i firmaet som tegner. Både alene og sammen med kunder, og ofte helt fra scratch. Når kunden er fornøyd, sender Geir utkast til Idehus’ kjedekontor i Trondheim, som ferdigstiller tegningene og sender dem tilbake som IFC-fil. Det er da magien starter. Geir henter inn den elektroniske, tredimensjonale tegningen rett i EG SmartKalk og programmet kalkulerer presist helt ned til minste skrue.

Tom bruker EG HoltePortalen først og fremst til timeføring, dokumentasjon og avvikshåndtering, og i firmabilene har de EG Holte Kjørebok.

– Vi er veldig glad i EG Holte, og føler oss godt ivaretatt. Både med support og alt sånt vi trenger innimellom, sier Tom.

EG SmartKalk og EG Holte ByggSøk

Geir holder til på kontoret som ligger i nabolaget, men i dag har han latt seg lokke ut av vaffelinvitasjonen. Han er utdannet rørleggermester og VVS-tekniker, men trives godt på kontoret med tegninger, kalkyler og søknader.

– Jeg har brukt EG SmartKalk i 4 år og kalkulert et sted mellom 70 og 80 prosjekter, forteller han. – En av de aller største fordelene med dette programmet, er at det har ferdig oppbygde pakker som sikrer at vi får med alt av materialerog festemidler og alt som skal til for å komplettere en kalkyle. Vi glemmer ikke noe, og vi sikrer at prisen på prosjektet blir riktig.

Tom Sem

– Vi er veldig glad i EG Holte, og føler oss godt ivaretatt. Både med support og alt sånt vi trenger innimellom, sier Tom Sem.

Sidemannskontroll med Tom

Geir forteller at de pleier å bruke god tid på å kvalitetssikre kalkylen før de sender ut pristilbudet, og han pleier å ha en sidemannskontroll sammen med Tom. – Da setter vi oss ned i ro og mak og sjekker alle detaljer, sier han. – Det kan hende at vi gjør noen små endringer her og der, men veldig ofte ender vi opp med akkurat samme pris som den opprinnelige.

Holte ByggSøk som sjekkliste

Geir er veldig fornøyd med at EG Holte ByggSøk også fungerer som en sjekkliste. – For meg som ikke skriver byggesøknader hele tiden, er det lettvint og ikke minst betryggende at det ikke er mulig å sende inn søknaden før den er komplett. Programmet blir en sjekkliste samtidig som du skriver søknaden, sier han.

Byggesøknader for andre også

Takket være EG Holte ByggSøk har Geir også muligheten til å hjelpe andre med byggesøknader. Det kan for eksempel være en privatperson som skal sette opp en garasje. Da kan kunden komme hit og kjøpe bare byggesøknaden.

Martin fører timer på mobilen…

Martin Mangen er snekker bedriften, og forteller at det er veldig greit å føre timer på app i EG HoltePortalen. – På slutten av dagen går vi inn på appen, finner prosjektet og fører inn i timelista. Der er det beskrevet ulike typer arbeid som det bare er å fylle inn tid på. Hvis det har vært tilleggsarbeider så fører vi inn det også. Det gjør det enkelt for den som skal fakturere, å vite hva som er gjort i forhold til tilleggsarbeid, slik at vi får betalt for alt.

Martin Mangen

Martin Mangen er snekker bedriften, og forteller at det er veldig greit å føre timer på app i HoltePortalenEG .

… dokumenterer i EG HoltePortalen

– Jeg dokumenter også jobben jeg gjør i EG HoltePortalen, sier Martin, som må huske på å ta bilder underveis til prosjektet og legge inn i dokumentmappen. – Hvis kunden eller andre entreprenører spør hva som er gjort, om noe er riktig forankret eller festet, så kan vi vise dem bilder. I prosjektet ligger dokumentmappen med bilder av hva som skjuler seg bak en kledning, ferdig panel eller ferdig gipsa himling m.m. Det er veldig ok å ha en slik mappe i EG HoltePortalen, og kunne gå inn og sjekke hva som er gjort. Her ligger bildene som trengs.

Nybygg, rehab og blåseisolering

Tom forteller at de driver 50/50 med rehab og eneboliger. I det siste har det vært mange rehab-jobber. – Folk har ikke helt turt å bygge nytt i denne dyrtida, sier han. – Men nå skal vi straks igang med tre helt nye prosjekter, og vi gleder oss alle sammen. Vi ser fram til at bank og stat forhåpentlig blir mer medgjørlige, slik at folk får mer penger å bygge for. Det er det vi liker å drive med.

Tom driver mye med blåseisolering. De bruker iso-cell cullulose, som består av resirkulert avispapir. – Det er så miljøvennlig som det går an, sier han, og resultatet blir både tett og varmt. I tillegg til å isolere egne prosjekter, tilbyr de også blåseisolering for andre. Tom er stadig å se på veien til kunder i nærområdet, men drar også til Sigdal, Oslo og Lillestrøm. – En slik jobb tar ofte bare en dag, så det går greit å kjøre litt lengre, sier han.

Tom anbefaler alle som bruker programvare fra Holte til å ta seg tid til å lære programmet ordentlig. – Det tjener man virkelig på i lengden, avslutter han.