EGs Xellent-løsning er godkjent for det norske elmarkedet
31. mai 2024

En milepæl er nådd: EGs Xellent-løsning er godkjent for det norske elmarkedet

Administrasjonsløsningen EG Xellent fra EG Utility har oppnådd systemgodkjenning for datautveksling med Elhub Norge.

Elhub har blåstemplet administrasjons- og avregningsløsningen EG Xellent for datautveksling i Norge.

Innfrir myndighetenes krav

EG Utility leverer allerede med suksess EG Xellent til det danske, svenske og finske markedet. EG Xellent er designet for energiselskaper og gjør det lettere for selskapene å nå kundene og innfri myndighetenes krav om fri konkurranse. Godkjenningen gir nye muligheter på de nordiske kraftmarkedene.

Vi ser frem til å levere en sterk løsning til det norske el-markedet og til å styrke våre partnerskap med enda flere nordiske energiselskaper, som kan oppnå digitaliserings- og optimaliseringsgevinster med vår programvare. Rasmus Dalby Martinussen, Senior Vice President, EG Utility


Elhub er norsk kraftbransjes knutepunkt med et sentralt IT-system for distribusjon av måleverdier og behandling av markedsprosesser. Elhub lagrer, digitaliserer og analyserer målerdata fra leverandørene - 90 millioner måleverdier daglig, før de deles med strømselskaper og leverandører og Norges nesten 3,4 millioner strømkunder. Elhub sikrer en effektiv håndtering av strømdata, inkludert måleravlesninger, kundeinformasjon og avregning mellom aktører.

EG Xellent strømlinjeformer alle ledd i verdikjeden

EG Xellent er en gjennomprøvd, stabil og fleksibel løsning for alle typer energiselskaper.

Løsningen bygger på Microsoft Dynamics 365 og kan strømlinjeforme alle ledd i verdikjeden, fra rå forbruksdata og fakturering til analyse av handel og kvalifisering av salg og markedsføring.

EG Xellent setter kunden i sentrum, styrker driften og gjør selskapene mer konkurransedyktige i et marked preget av konkurranse.

EG Xellent er modulbasert og kan tilpasses den enkelte virksomhets prosesser og behov, enten den arbeider med strøm, gass, vann, varme, fiber/bredbånd, renovasjon eller annet.

Nå også på banen for norske strømselskaper, leverandører og kunder.

Se alle fordelene med EG Xellent

Kontakt oss for mer informasjon

Ønsker du å finne ut mer om produktene og tjenestene våre? Ta kontakt med vårt team av eksperter og fortell oss om bedriftsbehovene dine og hvordan vi kan hjelpe deg.

Key Account Manager

Sonja Johansson

Tlf:  +46 73 146 78 77

Email:  sonjo@eg.se