Alle næringsmiddelprodusenter som ønsker effektiv og enkel HACCP-dokumentasjon av sine produksjonslinjer vil ha nytte av denne modulen. HACCP er en forkortelse av «Hazard Analysis (and) Critical Control Point».
Dette er en internasjonalt anerkjent metodikk for fareanalyse og risikovurdering innen næringsmiddelindustrien.
HACCP-modulen til EG Landax er utarbeidet i samarbeid med ledende aktører i norsk næringsmiddelbransje. Løsningen er en integrert modul i EG Landax-systemet, og er et nyttig og fleksibelt verktøy for store og små virksomheter som driver med matproduksjon.
Produksjonstrinn
I HACCP-modulen til EG Landax legger du inn prosessene for matproduksjon. Du kan beskrive hvert trinn i prosessen. Videre kan du tegne et flytskjema som viser hvordan produksjonen flyter gjennom trinnene i prosessen. Dette gir en god oversikt over produksjonen, og er til hjelp i forbindelse med identifisering av risiko.
Fareanalyser og CCP
Til hvert trinn i produksjonsprosessen kan det knyttes farer. Dette kan være allergener, biologiske, fysiske eller kjemiske farer. Alle farer kan samles i et risikodiagram, hvor du får et godt bilde på risikostatusen ved produktet.
Farene kan også vurderes og settes som kritiske kontrollpunkter (CCP-er) eller de kan defineres som styrt av grunnforutsetninger. Dette kan settes direkte eller ved hjelp av det kjente beslutningstreet.
Du kan også kontakte oss direkte på telefon eller e-post: +47 2424 0753 - landax@eg.no
Design ditt dashbord
HACCP-modulen i Landax har et eget dashbord som gir en oversikt over HACCP-gruppene, planer og grunnforutsetninger. Du kan redigere dashbordet slik at det passer din virksomhet.
Mange støter på diverse utfordringer i forbindelse med innføring av HACCP-metodikk i arbeidet for trygg mat. Vi har utviklet et system som hjelper deg med produktbeskrivelse, prosessbeskrivelse, farevurdering og risikoanalyse.
Produktregister
Register for grunnforutsetninger
Oversikt over HACCP-grupper
Oversikt over produksjonsplaner
Flytkart
Fareanalyse
Risikovurdering
Rapport over kritiske kontrollpunkter
Denne løsningen kan kombineres med matkvalitetsstandarden ISO 22001 og samsvarsmodulen. En sentral del av ISO 22001 er krav om HACCP.
Produksjonsprosessen beskrives i en plan. På denne planen kan du registrere avvik og forbedringstiltak, og evaluere matsikkerheten ved hjelp av dokumentasjon og loggføring. Du kan også legge inn næringsmiddeltrygghetsgrupper (HACCP-teams) og knytte disse til planen.
Grunnforutsetninger
En sentral del av HACCP-metodikken går ut på å identifisere farer og bedømme risiko for utrygge produkter. En forutsetning for å gjøre en god fareanalyse er å ha oversikt og kontroll over grunnforutsetningene, noe som blir ivaretatt med et eget register over grunnforutsetninger.
Du kan også kontakte oss direkte på telefon eller e-post: +47 2424 0753 - landax@eg.no
Hold deg oppdatert om kvalitetsledelse
Meld deg på vårt nyhetsbrev
På den måten holder du deg alltid oppdatert om de siste nyhetene innen digitale styringssystemer, enten du jobber i det offentlige eller i en privat virksomhet. Du vil også motta invitasjoner til kurs og seminarer.
Du kan når som helst endre innstillingene dine eller melde deg av nyhetsbrevet.
Ved påmelding gir du samtykke til å motta eposter og SMS fra EG Norge og tilknyttede selskaper. Mer informasjon om samtykke og avmelding finner du her.
Kontakt oss
Ønsker du mer informasjon om våre produkter og tjenester? Ta kontakt med vår salgsavdeling for å diskutere din bedrifts behov og hvordan vi kan bistå deg.
Ring oss på +47 2424 0753 for å få svar på eventuelle spørsmål du måtte ha.