Innovation. Foto: Noah Buscher- Unsplashed
22. oktober 2019

InnoRun19 i Danmark skal slippe innovasjonskraften løs

Hva skjer når 200 danske studenter får to dager på å finne nye digitale løsninger på konkrete utfordringer innen helse- og sosialområdene?

Det tester UCL, Erhvervsakademi og Professionshøjskole og SOSU Fyn i samarbeid med EG A/S på en to-dagers innovasjons-workshop, InnoRun19.

På InnoRun19 har studenter fra skolenes helse- og datapedagogiske studier i oppgave å komme med nye innovative løsninger, basert på fire saker som beskriver utfordringer som typiske borgere står overfor innen helse- og sosialområdet. Det kan f.eks. være problemer med ensomhet, medisinsikkerhet og dialog med hjemmehjelpen.

Håpet er at studentene kan komme med nye og utradisjonelle løsninger på kjente problemer, som kanskje kan omsettes i reelle digitale løsninger.

 

Fokus på utannelse og innovasjon

EG Digital Welfare i Odense deltar i prosjektet både som dommer, for å velge de beste forslagene, men også med en rekke fagpersoner og utviklere som ungdommene kan sparre med under hele workshopen:

- For EG er det en viktig del av CSR-strategien å være del av samarbeidsprosjekter rettet mot utdanning og innovasjon. Derfor har det vært naturlig å være med på InnoRun19, forklarer direktør Steffen Rugtved, EG Digital Welfare:

- For meg er det viktig at studentene tidlig får øynene opp for fordelene som digitaliseringen tilbyr innen helse- og sosialområdet, og at de lærer å formulere hvilke krav de har til digitale løsninger. Bare på denne måten kan vi på sikt utvikle løsninger som er enda mer praktisk rettet. Og så håper jeg også at ungdommene får øynene opp for løsningene som allerede eksisterer, og ikke minst EG som en spennende arbeidsplass.

 

Snarvei til kreativitet

For Jerry Vinther, kunnskapssenterleder for SUND-studiene ved UCL, er InnoRun19 også viktig for studentene og deres evne til å jobbe kreativt både under og etter studiet:

- InnoRun19 skaper et avbrudd i hverdagen. Når de faste rammene i hverdagen fjernes får innovasjonskraften fritt utløp. Da kan studentene skape et miljø hvor alle tanker og ideer er velkomne, forklarer kunnskapssenterlederJerry Vinther, UCL:

- Når studenter jobber med å utvikle nye løsninger basert på fire konkrete saker, er det med andre ord ingen begrensninger, og da får energien og fantasien fritt spillerom.

 

Fra idé til produkt


Deretter må studentenes forslag bearbeides slik at de på et eller annet tidspunkt - kanskje - kan ende opp som reelle produkter og løsninger.

- Det unike med InnoRun19 er nettopp at studentene møtes på tvers av utdannelsesretning og fag, og at de får muligheten til å samarbeide med et selskap som EG, som kanskje kan bidra til å ta de unges ideer videre ut i verden, sier Jerry Vinther.


Om InnoRun19

InnoRun19 arrangeres av UCL og SOSU Fyn i samarbeid med EG Digital Welfare. Arrangementet arrangeres på UCL i Odense 11. og 12. november 2019.

 

Målet med InnoRun19

Målet med InnoRun19 er at deltakerne skal oppnå verdi på tre bunnlinjer:

  • Verdi for studentene, som får kompetanse innen innovasjon og entreprenørskap, møter fremtidige praksisplasser og/eller arbeidsgivere.
  • Verdi for samfunnet, som har behov for at fremtidige medarbeidere kan jobbe aktivt med å utvikle egen praksis, i en hverdag der teknologi og endring er en betingelse.
  • Verdi for selskapene, som møter behov innen sosial- og helsesektoren, blir inspirert av nye ideer og nye forretningsområder, samt møter fremtidige kolleger og praktikanter.