EG kjøper CalWin A/S
02. oktober 2019

EG kjøper CalWin A/S

EG har kjøpt opp det danske IT-selskapet CalWin A/S, som utvikler og leverer programvareløsninger for installasjonsbransjen. Oppkjøpet er det tredje på fire måneder.

- CalWin A/S har i over 20 år vært markedsledende innen programvare for installasjonsbransjen i Danmark og har sterke kunderelasjoner. Jeg er glad for å kunne offentliggjøre det nye oppkjøpet, der vi mener vi har en perfekt match mellom EG og CalWin og våre eksisterende løsninger i markedet. Vi har samme fokus på å utvikle bransjespesifikke programvareløsninger og høy kundetilfredshet. Med oppkjøpet styrker EG sin markedsposisjon som leverandør av intelligente programvareløsninger for hele byggebransjen, sier CEO Mikkel Bardram, EG.

In English: EG acquires CalWin (pdf)

CalWin A/S har dyptgående bransjekunnskap og utvikler programvare spesielt til VVS-installatører, el-installatører, entreprenører, leverandører og grossister. Både de ansatte og den nåværende ledelsen i CalWin A/S fortsetter i EG.

- CalWin A/S kommer med dyp bransjekunnskap og løsninger som kompletterer vår produktportefølje, spesielt innen forretningsområdet Bygg og installasjon, hvor vi har et sterkt segment av murere, snekkere og malere. Vi ser en synergi og et stort potensial for å utvikle nye og gode løsninger for våre kunder i EG Private. Vi ser frem til å lære av CalWins kompetente medarbeidere og til å dele vår egen ekspertise med 20 nye kolleger, sier Jesper Andersen, EVP og divisjonsdirektør, EG Private.

- Etter nøye overveielse har vi valgt å selge CalWin A/S til EG. Det har vært viktig for oss at en fremtidig kjøper deler de samme verdier og normer som CalWin. Det har vi funnet hos EG, som vi mener er en perfekt match for CalWins videre utvikling. CalWin har dype røtter i installasjonsmarkedet, og med EGs solide fundament i resten av byggebransjen ser jeg på den nye konstellasjonen som en sterk og markedsledende aktør i hele byggebransjen fremover, sier CEO og grunnlegger Carsten Rasmussen, CalWin A/S, som frem til årsskiftet fortsetter som administrerende direktør i CalWin A/S og deretter blir sjef med det overordnede ansvaret for EGs forretningsområde Bygg og installasjon.

- Det er en konsolidering i markedet, så det er viktig at EG er en sterk eier som vil investere i fortsatt utvikling av våre løsninger innenfor EG. Vi har lenge hatt et mål om å rulle ut programvaren vår i flere land, og den muligheten får vi nå som en del av EG, sier CTO og grunnlegger Kenneth Dreymann, CalWin A/S. 

EG tar over CalWin A/S den 2. oktober 2019. Selger og kjøper er enige om ikke å røpe ytterligere detaljer om salgspris og andre vilkår for transaksjonen.
 

Om EG

EG er et skandinavisk programvareselskap med over 1000 medarbeidere som jobber fra 24 kontorer i Skandinavia og Polen. Vi utvikler, leverer og tilbyr relaterte tjenester for vår egen programvare til over 9500 private og offentlige kunder.

Les mer på https://eg.no
 

Om CalWin A/S

CalWin A/S har vært en høyt kvalifisert programvareleverandør i over 20 år og er markedsleder innen bransjesystemer til VVS-installatører, el-installatører, entreprenører, leverandører og grossister i installasjonsbransjen i Danmark, på Grønland og på Færøyene. Selskapet ble grunnlagt i 1996, har 20 medarbeidere og ligger i Odense.

Les mer på https://calwin.dk
 

For ytterligere informasjon vennligst kontakt:

EVP, divisjonsdirektør Jesper Andersen, EG Private, telefon +45 2085 9643, mail jeand@eg.dk

CEO, Carsten Rasmussen, CalWin A/S, telefon +45 6310 2062, mail cr@calwin.dk