EG A/S - En av Skandinavias største programvarebedrifter
02. september 2019

EG kjøper Sonlinc A/S

EG har kjøpt opp den danskeide IT-virksomheten Sonlinc A/S, som leverer tjenester og programvare til energibransjen.

Med det strategiske oppkjøpet har EG styrket sin posisjon innen energiforsyning, og dermed skrevet enda et kapittel i historien om veien til å bli Skandinavias ledende leverandør av bransjeprogramvare:

- Sonlinc A/S har omfattende kunnskap om energisektoren, og sterke kunderelasjoner. Virksomheten matcher derfor veldig godt vår eksisterende forretningsvirksomhet på området. Sonlinc er akkurat den type virksomhet som passer godt inn i det nye EG, med fokus på bransjespesifikk programvare og vekst, sier Mikkel Bardram, CEO i EG A/S.

In English: EG acquires Sonlinc (pdf)

- Med oppkjøpet av Sonlinc dobler vi omsetningen innen energisektoren i Danmark, og EG er nå den viktigste aktøren i markedet. Det gir oss en unik mulighet og forpliktelse til å leve opp til kundenes behov for ny funksjonalitet og nye produkter. Derfor ønsker vi nå å forene kunnskapen vår, bestemme en overordnet produktstrategi og investere i utvikling, slik at vi kan levere best mulige tilbud og løsninger til kundene, sier EGs Johnny Iversen.

For Sonlinc er oppkjøpet en positiv avslutning på en kort salgsprosess:

- På vegne av både medarbeiderne og meg selv er jeg fornøyd med at vi har lyktes med å finne en kjøper med så stor kunnskap og interesse for Utility-området, sier Kaspar Mondrup, CEO i Sonlinc A/S.
 

Styrker markedsposisjonen

Oppkjøpet understreker EGs satsing på energimarkedet, der konsernet nettopp har samlet den eksisterende energivirksomheten i public-divisjonen under ledelse av direktør, Rasmus Dalby Martinussen:

- Vi er allerede kjent for våre egne løsninger Zynergy og Xellent, som har en sterk posisjon i henholdsvis det svenske og danske markedet. Sonlinc har vært i energibransjen i over 30 år, og løsningene deres administrerer over to millioner kundeforhold i Danmark. Derfor er jeg veldig glad for å kunne ønske Sonlinc og deres medarbeidere velkommen til EG, sier Rasmus Dalby Martinussen.

EG tar over Sonlinc A/S den 2. september 2019. Alle avtaler med kunder, leverandører og samarbeidspartnere fortsetter som før. Selger og kjøper er enige om å ikke gi ytterligere opplysninger om salgspris og øvrige vilkår for transaksjonen.
 

Om EG

EG er en skandinavisk programvarevirksomhet med mer enn 1.000 ansatte, fordelt på 24 lokasjoner i Skandinavia og Polen. Vi utvikler, leverer og supporterer egen programvare til mer enn 9.500 private og offentlige kunder. 

Kontakt for ytterligere opplysninger

CEO Johnny Iversen, EG Public, telefon +45 2088 7366, mail joika@eg.dk 
CEO Kaspar Mondrup, Sonlinc A/S, telefon, +45 5150 6235, mail kam@sonlinc.dk