EG Volunteer Program
04. februar 2020

EG innfører frivilligordning for medarbeiderne

I fremtiden kan alle medarbeidere i EG bruke én arbeidsdag i året til frivillig arbeid.

– EG har i flere år vært en del av FNs Global Compact, hvor vi forplikter oss til å jobbe for god selskapsstyring basert på 10 globale prinsipper for samfunnsansvar. Akkurat nå ser jeg det som viktigere enn noen gang at selskaper som EG tar et medansvar for å dytte samfunnet og innsatsen for klimaet i riktig retning. Vi som selskap kan ikke løse alle verdens problemer, men vi kan gjøre en innsats der vi er. Derfor har vi introdusert EG Volunteer Program for våre medarbeidere, noe som betyr at de kan bruke én betalt arbeidsdag hvert år på frivillig arbeid, sier administrerende direktør i EG, Mikkel Bardram.

Medarbeiderne kan selv bestemme hva de vil gjøre, så lenge det er snakk om frivillig, ubetalt arbeid, som støtter opp om FNs globale mål og initiativer med fokus på det sosiale, miljøet eller helsen.

– Det eneste kravet til medarbeiderne er at de blir enige om tidspunktet i samråd med lederen sin, og at de deler erfaringene sine. Jeg tror at frivillig engasjement smitter, enten det handler om å stå en dag i en gjenbruksbutikk, rydde den lokale stranden for plast eller hjelpe utsatte unge mennesker med leksene. Håpet er at vi med EG Volunteer Program kan inspirere hverandre og andre, slik at vi sammen kan gjøre en større innsats for og med hverandre, sier Mikkel Bardram.

Frivilligordningen gjelder alle medarbeidere i Danmark, Norge, Sverige og Polen.

Frivilligordningen er en del av EGs CSR-strategi og støtter blant annet opp om konsernets støtte til FNs bærekraftsmål nr. 17 – Samarbeid for å nå målene.

Les mer om EGs CSR-strategi (pdf)