EG kjøper A-Data A/S
02. juli 2020

EG kjøper A-Data A/S

EG har kjøpt det danske IT-selskapet A-Data A/S, som leverer programvare til det danske helsevesenet. 

Med oppkjøpet styrker EG A/S sin profil og posisjon som ledende leverandør av høyt spesialisert bransjeprogramvare for primærsektoren, spesielt for praktiserende lege- og spesialistlegeklinikker. Satsingen gir økt kapasitet i en sektor med økende krav til innovativ helse-IT.  

– Vi gleder oss over å ønske A-Datas svært spesialiserte kunder og medarbeidere velkommen til EG. Vi kjenner A-Data svært godt som dyktige kolleger i bransjen gjennom mange år, og sammen blir vi en enda sterkere aktør med markedets beste bransjesystemer for praktiserende leger og spesialistleger her hjemme, sier Mikkel Bardram, CEO i EG A/S og fortsetter: 

- Kravene til nyskapende helse-IT fra det offentlige og sektoren blir stadig større, og dette øker behovet for å levere velfungerende IT som støtter utviklingen av det nære helsevesenet. Det kan vi oppnå sammen, og vi får kapasiteten til å prege den digitale utviklingen i praksissektoren.

Vi har tidligere gjennomført vellykket migrering av plattformer i bransjen, og vi forventer samme gode effekt med en enda sterkere plattform til kundene våre.  

A-Data A/S utvikler og drifter programvare for helsevesenet. Foretaket står blant annet bak legejournalsystemet WinPLC og TDjournal for tannleger.  

EG Healthcare er en ledende leverandør av bransjetilpassede IT-systemer for primærsektoren i Danmark, og står bak legesystemet EG Clinea som brukes av mer enn 770 praktiserende lege- og spesialistlegeklinikker.

EG Healthcare tilbyr også systemet EG ClinicCare, som brukes av mer enn 1000 klinikker for kiropraktorer, psykologer, fotterapeuter og fysioterapeuter. 

Det beste fra to verdener 

- A-Data A/S og EG Healthcare er en fantastisk match. A-Data passer inn i EGs DNA med omfattende bransjekunnskap, og vi får enda flere ferdigheter til å utvikle fremtidens IT til primærsektoren.

Vi får større muskler når vi kombinerer det beste fra to verdener - og større potensial for både kunder og medarbeidere, sier Michael Frank Christensen, VP, EG Healthcare, som ser frem til å ønske 50 nye kolleger velkommen i EG Healthcare og forene svært spesialisert medarbeiderkompetanse. Michael Frank Christensen tilføyer: 

- Vi ønsker samlet å være den mest profesjonelle samarbeidspartneren for primærsektoren, og å utvikle og støtte digitaliseringen av sektoren gjennom dialog med legene og resten av bransjen.  

- EG er et sikkert valg som eier av A-Data, og et valg som er tatt etter moden overveielse. Det er en konsolidering på gang, og sammen har vi et helt spesielt potensial for å levere innovative produkter og en service av høyeste kvalitet.

Jeg er sikker på at vi sammen kan fortsette å utvikle oss og levere de beste løsningene, som oppfyller kravene i helsevesenet. Jeg gleder meg, sier Jørgen Granborg, grunnlegger og CEO i A-Data A/S. Selskapet fortsetter som tidligere, og som en del av EG Healthcare. 

Umiddelbart vil ikke kundene merke forskjell på programvareløsningene og tjenestene som leveres i dag. På lengre sikt betyr sammenslåingen langt bedre muligheter til å integrere eksisterende systemer.  

- Vi prioriterer utviklingen høyt, og vil bruke den tiden som kreves for å videreutvikle og integrere løsningene, slik at vi fremover kan tilby kundene en samlet brukervennlig, stabil og konkurransedyktig løsning som fullt ut matcher de digitale behovene innen primærsektoren.

Vi har ikke noe tidspress. Det viktige for oss er å levere den løsningen som skaper størst verdi i den innbyggernære innsatsen når vi slår sammen de to populære legesystemene, sier Michael Frank Christensen. 

EG har overtatt A-Data A/S 1. juli 2020. Selger og kjøper er enige om ikke å røpe ytterligere detaljer om salgspris og andre vilkår for transaksjonen. 

Om EG A/S 

EG er et skandinavisk programvareselskap med over 1300 medarbeidere som jobber fra 20 kontorer i Skandinavia og Polen. Vi utvikler, leverer og tilbyr relaterte tjenester for vår egen programvare til over 17 500 private og offentlige kunder. Les mer om EG A/S

Om A-Data A/S 

A-Data A/S utvikler programvare for helsevesenet og medlemsorganisasjoner. Hovedproduktet er journal-, administrasjons- og regnskapssystemer for leger, tannleger, privatsykehus og fotterapeuter. Bedriften står bak legejournalsystemet WinPLC. A-Data A/S ble grunnlagt i 1990, har omtrent 50 medarbeidere og hovedkontor i Rødovre i Danmark. Les mer om EG A/S.

 

For ytterligere informasjon, kontakt 

Michael Frank Christensen, VP, EG Healthcare, EG A/S, tlf. +45 3091 9409 / mifch@eg.dk 

Jørgen Granborg, CEO, A-Data A/S, tlf. +45 2632 6040 / jgranborg@a-data.dk  

Jesper Andersen, EVP, EG Private, tlf. + 45 2085 9643 / jeand@eg.dk