EG gjennomfører strategien og øker omsetningen med 15 % i 2020
23. april 2021

EG gjennomfører strategien og øker omsetningen med 15 % i 2020

EG fortsetter å vokse og forfølger målet om å levere markedsledende vertikal programvare. Omsetningen har steget med 15 prosent, til 1 499 millioner DKK, og driftsresultatet viser en økning på 20 prosent. Topplinjen er positivt påvirket av åtte oppkjøp av suksessrike programvareselskaper i 2020, og også den digitale omstillingen under COVID-19 kan leses positivt av i regnskapet.

Det danske programvareselskapet EG A/S avslutter i 2021 en treårig omstilling, som på en grunnleggende måte har forbedret selskapets kompetanse og markedsposisjon. EG har investert i en felles driftsmodell, som effektivt integrerer og forbedrer de oppkjøpte virksomhetene, og fortsetter med sin ambisiøse oppkjøpsstrategi.

Ifølge EGs CEO, Mikkel Bardram, viser årets regnskap at strategien fungerer og at organisasjonen er på riktig spor:

- Vi er veldig fornøyd med en økning på 15 prosent i omsetningen og en økning på 20 prosent i driftsresultatet, i et år som ikke bare har vært utfordrende for oss, men også for svært mange av kundene våre, på grunn av COVID-19. Vi har investert i åtte fremgangsrike selskaper og fått mange nye kolleger, samtidig som virksomheten vår har tilpasset seg situasjonen på en smidig måte. Vi har oppnådd flotte resultater, sier Mikkel Bardram, CEO i EG.

EG har styrket sin markedsposisjon

EG har opplevd vekst i abonnementsbasert programvare (SaaS) innenfor spesielt bygg, helse og forsyning. Investeringene i en ny intern driftsmodell på tvers av EG har økt effektiviteten og forbedret programvareløsningene for kundene.

- Strategien vår går ut på at vi skal være de beste innen bransjespesifikk programvare, noe som særlig appellerer til de virksomhetene som har akselerert den digitale utviklingen under pandemien. Et av stedene vi kan se vekst i 2020, og hvor vi forventer fortsatt vekst de kommende årene, er abonnementsløsningene våre, som gir virksomhetene mulighet til å digitalisere og oppnå effektiviseringer uten å ta en stor finansiell risiko, sier Mikkel Bardram.

EG vil fortsette å levere markedsledende programvare, med mål om å gjøre kundene i stand til å bli ledende innen sin bransje.

- I 2020 har organisasjonen vår bevist at vi kan gjennomføre en stor omstilling og levere gode resultater – både for oss og kundene våre. Vi fortsetter med å forbedre vår felles driftsmodell og kjøpe dyktige programvareselskaper, for å styrke løsningene til kundene våre, akkurat som vi forventer å holde samme tempo i veksten, avslutter Mikkel Bardram.
 

Om EG

EG leverer bransjeprogramvare som hjelper kundene med å utvikle virksomheten sin ytterligere.

EG har mer enn 1 500 medarbeidere, med kontorer i Skandinavia, Polen og India.  Vi utvikler, leverer og utfører service på vår egen programvare til 21 000+ kunder i privat og offentlig sektor.

Annual report 2020 (pdf)

Les mer om EG