John Carlsen & Kjeld Myhre
28. juni 2021

John tar turen tilbake til Gran Sasso – etter 32 år

Etter 32 år vil den tidligere sykkellegenden John Carlsen nå prøve å beseire Gran Sasso igjen, der han nådde toppen av karrieren som vinner av 8. etappe i Giro d'Italia i 1989.

– Å delta i Giroen i 1989, der jeg vant den 8. etappen, som gikk fra Roma til Campo Imperatore i Gran Sasso, var høydepunktet i min karriere. Målet lå helt på toppen av en 27 km lang stigning i 2400 meters høyde, forteller John Carlsen, som var den første dansken som vant en fjelletappe i Giroen.

I dag jobber John Carlsen som Industry Specialist i EG, men han har ikke oppgitt drømmen om enda en gang å se den italienske fjelltoppen over sykkelstyret:

– Siden jeg avsluttet idrettskarrieren i 1991, har jeg ikke vært en del av sykkelverdenen. I stedet valgte jeg å gå inn i næringslivet, og i dag jobber jeg med salg av avanserte programvareløsninger til byggebransjen for EG, der jeg har vært i 20 år nå. Jeg har imidlertid holdt sykkelformen vedlike og drømmer fortsatt om å dra tilbake til Italia og gjenoppleve turen opp Gran Sasso, forteller John Carlsen.

I 2020 begynte drømmen å ta form:

– Da EG innførte en såkalt Volunteer Day for alle medarbeidere, der man hvert år kan bruke én dag på frivillig arbeid, ble jeg inspirert til å spørre om jeg kunne bruke dagen på å sykle, og om EG ville sponse forsøket på å gjenerobre fjellet hvis turen samtidig støttet et godt formål.

Det var EG heldigvis med på, forklarer John Carlsen, som har alliert seg med den veldedige organisasjonen SMILfonden, som jobber for å gjøre hverdagen for alvorlig og kronisk syke barn litt bedre.

Fra EG Ballerup til Gran Sasso på 14 dager

John Carlsen ville ikke bare fly til Italia. I stedet bestemte han seg for å sykle hele veien fra Danmark, en tur på nesten 2200 km gjennom Tyskland, Østerrike og så inn i Italia og langs Rimini-kysten til Gran Sasso med vennen Kjeld Myhre.

Startskuddet går fredag 13. august 2021 med avgang fra EGs kontor i Ballerup kl. 10.00 og med forventet ankomst på toppen av Gran Sasso fredag 27. august 2021 kl. 12.00.


Om SMILfonden

Smilfonden er stiftet av Sisse Fisker og har som mål å gi barn med alvorlige og kroniske sykdommer et bedre liv. Stiftelsen skaper et godt fellesskap og øker livskvaliteten til familier med alvorlig og kronisk syke barn på tvers av diagnoser. Det gjør de ved å gi barna en viktig pause fra sykdom gjennom sosiale aktiviteter både på og utenfor sykehusene.

Les mer om SMILfonden 

 

Om John Carlsen

John Carlsen ble født i Vinderød og er tidligere syklist. Han syklet profesjonelt fra 1988 til 1991 og var den første dansken som vant en etappe i Giro d'Italia, i 1989. Han har dessuten deltatt tre ganger i Tour de France og to ganger i Vuelta à Espana. John Carlsen jobber i dag som Industry Specialist i EG Construction.

Se John Carlsens Facebook-side

 

Om EG

EG leverer vertikal programvare som gjør det mulig for kundene å videreutvikle virksomheten.   

EG har mer enn 1 500 medarbeidere som primært arbeider på plasseringer i Norden og et felles utviklingssenter i Polen.  Vi utvikler, leverer og utfører service på vår egen programvare til kunder i privat og offentlig sektor.  

Finn ut mer om EG.

Les mer om EGs frivillighetsprogram