Eija Kestilä - Women in Tech
21. november 2022

«Det er en klisjé, men det er sant: du lærer noe nytt hver dag»

I denne serien møter du noen av kvinnene som jobber i EG. Her er Eija Kestilä fra EG EnerKey Oy i Finland.

«Jeg liker at det jeg gjør er meningsfullt, så både jobben og livet ved siden av er viktig», sier Eija Kestilä. Hun er direktør i EG EnerKey, som leverer løsninger som gjør finske selskaper mer energieffektive og bærekraftige.

Når finske Eija Kestilä går på jobb, er det med en ambisjon om å gjøre en forskjell for verden og å utnytte mulighetene arbeidslivet gir henne til å være et helt menneske.

Hun er direktør i EG EnerKey, som er en markedsledende leverandør av bærekraft- og energistyringssystemer (SEMS) i Finland.

Selskapet er spesialister på å hjelpe kunder med å overvåke og handle ut fra energiforbruk og strømforbruk for å øke oppmerksomheten om bærekraft, sikre lavere kostnader og samtidig redusere CO2-avtrykket.

«Det er meningsfylt for alle, og nå som vi har energikrise er det enda viktigere å ha oversikt over forbruket og vite hvordan du kan redusere det», sier Eija.


Fra gaming til teknologi

Hun gamet som ung, men ble først interessert i informatikk da hun tok en mastergrad i økonomi. Senere har hun blant annet studert undervisningsvitenskap og ledelse.

«Jeg valgte EG fordi jeg ønsket å jobbe med produktutvikling og fordi jeg ønsket å jobbe med noe meningsfullt. Når vi hjelper våre fortrinnsvis store kunder med å spare energi og bli mer bærekraftige, er det noe vi alle drar nytte av – det gagner miljøet for både oss og barna våre. Det holder motivasjonen oppe. Jeg startet som utvikler, men rykket raskt opp og fikk lederansvar. Vi har et glimrende team og samarbeider godt for å nå våre felles mål. En viktig driver for meg som leder er å ha tillit til folk og gi dem verktøyene, støtten og friheten de trenger.»


Velg hva du vil være god til

EG EnerKey ligger i Jyväskylä i det sentrale Finland. Her tilbringer Eija fritiden med sine to voksne døtre, en portugisisk vannhund, ja rasen heter det, sykling om sommeren og langrenn om vinteren.

« Jeg liker at det jeg gjør er meningsfullt, så både jobben og livet ved siden av er viktig. IT er aldri kjedelig. Det er så mye du ikke mestrer. Det er en klisjé, men det er sant: du lærer noe nytt hver dag. Du må velge hva du vil være god til, men du blir bedre!»

Les mer om EG