EG Building Supply
05. februar 2023

EG Building Supply er nytt samlet forretningsområde i EG

Trelast- og byggevaremarkedet opplever en nærmest eksplosiv utvikling de siste årene. Dette stiller større krav til EG som programvareleverandør til bransjekunder i vekst. EG Building Supply er en helt ny divisjon i EG, som med 3 bransjeløsninger og 100 ansatte har muskler til å matche utviklingen.

- Det er sterk vekst i trelast- og byggevaremarkedet. Vi ser en konsolidering, både i Norden og globalt. I Norden er vi i EG i dag ledende med tre løsninger for bransjen: Nexstep i Norge, TRYGG/2000 i Sverige og ASPECT4 Timber i Danmark.

Samtidig ser vi at vårt trelastsegment vokser og ekspanderer til flere land. Det gjelder for eksempel Mestergruppen, Kesko og Stark, sier Britta Bech, som er ansatt som Senior Vice President med ansvar for nye EG Building Supply. Hun legger til:

- Utvilkingen i markedet krever et visst volum som programvareleverandør. Derfor samler vi nå alle tre løsningene og all kompetanse for å kunne levere programvaren som matcher kundenes vekst og støtter deres virksomhet. Vi setter mye mer fokus på kundeopplevelsen.

Det krever 'utviklermuskler', og vi har dem nå i EG Building Supply.

100 ansatte og 40 års bransjeerfaring

Med de tre eksisterende løsningene kombinert har EG Building Supply 100 bransjeeksperter, både konsulenter og utviklere, og over 40 års spesifikk bransjekunnskap.

- Vår programvare støtter hele verdikjeden og er i dag fullt integrert. Jeg vil understreke at våre nåværende løsninger fortsetter og videreutvikles, akkurat som vi nå ønsker å jobbe mer på tvers av geografi.

På lengre sikt er målet å tilby en global EG-løsning for byggevarebransjen, sier Britta Bech.

Vi leverer digitale løsninger som optimerer kundenes virksomhet innen trelast- og byggevarebransjen, både lokalt og globalt Britta Bech, SVP, EG Building Supply

 

De viktigste trendene

Digitalisering, dataintegrasjon og bærekraft er sentrale trender i hele verdikjeden. Hele bygge- og boligbransjen blir mer digital, og målet er å levere programvare som støtter alle prosesser effektivt.

EG supporterer allerede 17 000 brukere i EG Building Supply, 14 000 kunder i byggebransjen og mer enn 10 000 brukere i arkitekt- og konsulentselskaper. Samtidig bruker 50 prosent av danske utleieeiendommer et EG-system.

Eksisterende løsninger bygges ut

Allerede i 2023 vil vi videreutvikle og modernisere de tre eksisterende løsningene Nexstep, TRYGG/2000 og ASPECT4 Timber med flere funksjoner - i dialog med kundene.

- EG Building Supply sin klart større kapasitet er det som vil drive utviklingen av fremtidig programvare for kundenes vekst i trelast- og byggevaremarkedet, sier Britta Bech, SVP i EG Building Supply.

Les mer om EG Building Supply