Derfor bygger View sine vedlikeholdsløsninger med åpent API
03. november 2020

Derfor bygger EG Maintenance sin vedlikeholdsløsning med åpent API

Med et åpent API får du som kunde løsninger som gir deg et konkurransefortrinn, nå og i framtiden.

API er en stadig viktigere del av IT-systemer. I tiden fremover kan bruk av API faktisk bety forskjellen mellom å få et vinnende konkurransefortrinn som bedrift, eller å bli akterutseilt!

Men hva er egentlig API, og hvorfor må du ha skybaserte systemer for å kunne dra nytte av det?

Hva er API?

API står for Application Programming Interface og er enkelt forklart en fellesbetegnelse på hvordan ulike typer programvare snakker med hverandre.

For å bli ett hakk mere teknisk: Et API er et grensesnitt hvor du kan hente ut data fra ett system og integrere den dataen mot et annet system.

For eksempel tillater EG Maintenance sitt API at kundene våre enkelt kan overføre data fra EG Maintenance til sine systemer og programmer, som f.eks. økonomisystemer, timetellere, maskinlæringssystemer eller Azure Data Factory.

Åpent vs. lukket API

Når vi snakker om API, snakker vi gjerne om et åpent eller lukket API. Et åpent API betyr at et selskap tillater andre å bruke utvalgte deler av deres data.

Åpent API er et satsningsområde for oss, fordi vårt API skal kunne dekke alle funksjonalitets- og integrasjonskrav som kommer fra kundene våre.

Du må ha systemer som kan snakke med hverandre

Data er det nye gullet, eller den nye oljen, alt etter hvem du spør. Poenget er at data er VALUTA for bedrifter som skal ta mål av seg til å komme ut på den andre siden av det digitale hamskiftet med et hestehode foran konkurrentene!

For å kunne hente ut verdien av all dataen som du fanger, og bruke den strategisk til å ta gode og lønnsomme beslutninger for virksomheten, er API avgjørende. Med API kan du enkelt koble og dele viktig informasjon på tvers av systemer og enheter – mobil, IoT eller i skyen.

Men, det forutsetter at systemene du bruker, er skybaserte!

Si at bedriften din har et tradisjonelt jordbasert økonomisystem, og dere skal investere i et skybasert vedlikeholdsstyringssystem. Da bør dere også bytte til et skybasert økonomistyringssystem! Hvorfor det ...?

Jo, fordi dere gjør noe mer enn bare å bytte økonomisystem. Dere tar et valg: “Vi skal være med i framtiden!”

Velger dere å fortsette med et jordbasert system, “on premise”, så får det noen begrensninger. Joda, dere kan få på plass lokale integrasjoner. Men det er litt skummelt, for en dag må dere installere en oppdatering. Og da er dere fort ute i gjørma og stamper, med løpende konsulenttimer og galopperende utgifter.

Med et skybasert system får du løpende oppgraderinger og vedlikehold “on the fly”! Du trenger ikke å tenke på arkitekturen bak integrasjonene; det ligger der, og det FUNGERER. Dette gir deg forutsigbarhet med hensyn til kostnader og fremtidige behov.

Vil du være konkurransedyktig i framtiden?

I dag er det å velge et skybasert system mer eller mindre en selvfølge for bedrifter som satser på å være konkurranse- og levedyktige i en tid da alt digitaliseres og IT flyttes ut i skyen.

Tviholder du på dine jordbaserte systemer, frasier du deg i realiteten muligheten til å utnytte all den nye funksjonaliteten som nå kommer for fullt fremover.

I kappløpet om framtidens markeder og målgrupper havner du dermed bak de av konkurrentene dine som tar i bruk skyløsninger.

Som teknologiselskapet Cloud Technology Partners sier det: “Bedriftene som omfavner skybaserte løsninger, får en så stor innovasjonskraft at bedriftene som sitter på gjerdet, blir lagt i støvet. Forretningssmidighet er den nye valutaen.”

Kontakt oss

Vil du høre mer om våre produkter og tjenester? Kontakt våre bransjeeksperter og fortell oss om din bedrifts behov og hvordan vi kan hjelpe deg.

Ring oss på +47 911 10 070 og få svar på dine spørsmål

Sales Executive

Erik Egeberg

Tlf:  +47 911 10 070

Email:  erieg@eg.no