To suksesshistorier - Nova Sea og Helgeland Smolt avd. Sundsfjord
16. januar 2020

To suksesshistorier: Nova Sea og Helgeland Smolt avd. Sundsfjord

EG Maintenance skal tilføre deg som kunde økt lønnsomhet og konkurranseevne. Les om hvordan to av våre kunder har lyktes med våre vedlikeholdssystemer.

EG Maintenance skal tilføre deg som kunde økt lønnsomhet og konkurranseevne. Les om hvordan to av våre kunder har fått full kontroll med våre vedlikeholdssystemer. sine løsninger for digital vedlikeholdsstyring brukes av ledende industribedrifter i Norge. Vi brenner for å skape besparelser, verdi og økt konkurransekraft for våre kunder.

I dette innlegget ser vi på hvordan vedlikeholdsstyringssystemet EG Maintenance har bidratt til å optimalisere produksjonen hos to av våre kunder – Nova Sea og Helgeland Smolt avd. Sundsfjord.

Nova Sea: En mer forutsigbar hverdag

Nova Sea AS en av de største produsentene av oppdrettslaks i Nord-Norge, med 33,33 heleide og 4 deleide laksekonsesjoner.

Med base på Lovund på Helgelandskysten driver Nova Sea med oppdrett, bearbeiding og salg av laks, samt deltakelse i havbruksrelaterte virksomheter. Fiskeindustribedriften følger fisken hele veien fra havet til matbordet.

Fra brannslukking til full kontroll

Videreforedlingen, pakkingen og transporten av fisken krever god flyt på produksjonsbasene, og derfor er Nova Sea avhengig av et godt planlagt vedlikehold.

Teknisk leder ved Nova Sea, Jørn Ove Jenshaug, har dette å si om hvor viktig det er å ha en godt vedlikeholdt produksjonslinje:

– Dersom en maskin stopper opp, så påvirkes flere ledd. Kanskje bilen som skal kjøre fisken, ikke kommer seg på båten fordi produksjonen ble forsinket.

Det er teknisk leders ansvar å sørge for at slike situasjoner ikke oppstår, og da er det viktig å planlegge alt vedlikehold.

Jenshaug er klar på nytteverdien som løsningen fra EG Maintenance har gitt vedlikeholdsstyringen hos Nova Sea:

– For meg var det en ny hverdag å ta i bruk løsningen til EG Maintenance. Tidligere drev vi mye med brannslukking, mens vi nå har betydelig bedre kontroll. Vi vet hva som skal vedlikeholdes når, og at vi har delene på lager.

Helgeland Smolt avd. Sundsfjord: – Vi trengte et vedlikeholdssystem!

Oppdrettsselskapet Helgeland Smolt avd. Sundsfjord er et datterselskap av Nova Sea. Anlegget stod ferdig i 2010, og har en kapasitet på 13 millioner smolt i året, noe som gjør det til et av landets største.

Helgeland Smolt avd. Sundsfjord produserer yngel og settefisk av laks i et nytt og topp moderne produksjonsanlegg i Sundsfjord i Gildeskål kommune.

Bedre rutiner, reduserte vedlikeholdskostnader og god historisk oversikt

Produksjonsstart ved Helgeland Smolt var høsten 2009, og etter hvert som virksomheten vokste, ble det større krav til ettersyn og periodisk vedlikehold.

Teknisk leder på Helgeland Smolt, Tommy Olsen, forklarer:

– Vi måtte sikre at alle gjorde det de skulle, til rett tid og på rett måte. Og vi kunne ikke fortsette å løpe rundt og lete i loggbøker. Vi trengte et vedlikeholdssystem!

I 2014 tok de kontakt med EG Maintenance og satte i gang med å bruke vedlikeholdsverktøyet. Hvilke resultater har det gitt bedriften?

Olsen forteller:

– Alle på teknisk bruker EG Maintenance. Driftsoperatørene sender feilmeldinger direkte til systemet fra sine mobiltelefoner. Vi oppdager raskt om det er enkelte komponenter som har hyppige feil, og som derfor trenger ekstra vedlikehold eller utskifting.

Konklusjonen er klar:

– Før var vi litt på hæla med dette, men med EG Maintenance er vi alltid i forkant. Det sparer vi mye penger på!

Kontakt oss

Vil du høre mer om våre produkter og tjenester? Kontakt våre bransjeeksperter og fortell oss om din bedrifts behov og hvordan vi kan hjelpe deg.

Ring oss på +47 911 10 070 og få svar på dine spørsmål

Sales Executive

Erik Egeberg

Tlf:  +47 911 10 070

Email:  erieg@eg.no