Unngå nedetid med forebyggende vedlikehold
21. oktober 2019

Unngå nedetid med forebyggende vedlikehold

Ikke-planlagt nedetid i industrien koster milliarder hvert år. Vi kan unngå mye av det med forebyggende vedlikehold. Les mer om hvordan og hvorfor.

Ikke-planlagt nedetid i industrien er fryktelig kostbart.

Når maskineriet eller komponenten har sviktet, står vi der… ikke sjelden med full produksjonsstans. Da begynner taksameteret virkelig å gå, og vi må sørge for å “bringe en enhet tilbake i en tilstand som gjør det mulig å utføre en krevd funksjon”, som det så fint heter i vedlikeholdsfaget.

Eller som produksjonssjefen ville ha sagt det: “Her må vi opp og gå igjen, og det litt brennkvikt!”

Dette er korrektivt vedlikehold, det vil si vedlikeholdet som vi må utføre etter at feilen er oppdaget. Det er dyrest, og det skaper mest kaos. Produksjonsstans, dyre reservedeler, hasteleveranse fra JetPack, andre generelle produksjonsforstyrrelser … Og ikke minst økt risiko for personell eller annet utstyr.

Vi må isteden ha forebyggende vedlikehold. Eller enda bedre: Riktig balanse mellom forebyggende og korrektivt vedlikehold!

Forebyggende vedlikehold – en forsikring

Vi skriver oktober. I løpet av den siste måneden har vinden blåst løv, grener og annet rask opp på taket ditt.

Sjekker du takrennene dine nå i høst? Antakeligvis ikke, for det har kanskje ikke vært noe problem hittil. Den dagen de er tette og frosten kommer, derimot, da har du plutselig et sprukket rør. Og potensielt lekkasje/fuktskader som svir i lommeboka.

Joda, når du må finne frem stigen og klyve opp til takskjegget, går det fort med en time eller to du helst skulle brukt på barna eller barnebarna. Men når du må håndtere konsekvensen av tette takrenner, snakker vi fort bortkastede DAGER ...!

Forebyggende vedlikehold sparer deg for penger

Forebyggende vedlikehold er per definisjon “vedlikehold som utføres etter forutbestemte intervaller eller forutbestemte kriterier, og som har til hensikt å redusere sannsynligheten for svikt eller funksjonsnedsettelse”.

Har du et nytt anlegg, er det lett å tenke at her kreves ikke vedlikehold … FEIL! Det er nå du kan legge grunnlaget for et langt og mindre turbulent “maskin-liv”!

Begynner du å røyke som 80-åring, er det kanskje ikke det du dør av, men begynner du som 5-åring, stiller saken seg annerledes!

Komponenter vil svikte før eller siden, men vi vet ikke når… Dette er akseptabelt, så lenge det er bevisst / planlagt, og man aksepterer risikoen og konsekvensene det medfører.

Når man aggregerer opp alle disse “kan-skje”-elementene, sitter man igjen med ulike risikofaktorer (konsekvenser).

  • Hva er lett å gjøre noe med? Gjør det vedlikeholdet!
  • Hva kan du ikke gå på akkord med? Gjør det vedlikeholdet!

Resten blir kost/nytte.

Forebyggende vedlikehold er absolutt rimeligere, men – du kan risikere å gjøre det unødvendig.

Forebyggende vedlikehold kontra korrektivt vedlikehold

At forebyggende vedlikehold forhindrer nedetid, er de fleste skjønt enige om. Men hvor mye forebyggende vedlikehold, og med hvilken vedlikeholdsteknikk? Det må noen vurdere!

Her kommer samspillet mellom økonomisjefen og teknisk sjef inn i bildet.

Teknisk sjef får ikke 1000 kroner til vedlikeholdet, men dersom maskinen havarerer, får han ny til 20 000! Da har økonomen forstått at uten maskin får vi ikke produsert og solgt varer, og dermed ingen inntjening. Da ser han lyset!

Realiteten? Den er et sted midt imellom.

Driftsstans unngås med førstelinjes vedlikehold

Vi skal holde den uplanlagte nedetiden i sjakk, og det gjør vi med de daglige vedlikeholdsrutinene ”on-site”, der systemet eller komponenten er. Visuell kontroll/inspeksjon av utstyr er en rimelig investering, der teknisk personell sjekker maskinen uten å skru.

Vær rundt utstyret! Brorparten av feilene oppdager vi nemlig med synet, hørselen og luktesansen, ute i felt. Oljelekkasjen som har begynt å utvikle seg og potensielt kan bli til noe større, den kan du fange opp med den beste sensoren kloden kan by på – nesen!

Daglige maskinrunder er førstelinjes vedlikehold, og det er der POTENSIELLE feil kan avdekkes! Det er forebyggende, og man detekterer potensielle feil FØR de får utvikle seg til å bli REELLE … OG DYRE!

Konklusjon

Vi må ha forebyggende vedlikehold, og vi må bruke de teknikkene som gjør at vi får en riktig balanse mellom forebyggende og korrektivt vedlikehold.

At det oppstår nedetid, det vil vi aldri klare å unngå 100 prosent. Men det kan være en visjon å ha!

Imidlertid er det én ting vi IKKE skal ha – og det er nedetid som følge av at vi ikke har gjort vedlikehold.

Kontakt oss

Vil du høre mer om våre produkter og tjenester? Kontakt våre bransjeeksperter og fortell oss om din bedrifts behov og hvordan vi kan hjelpe deg.

Ring oss på +47 911 10 070 og få svar på dine spørsmål

Sales Executive

Erik Egeberg

Tlf:  +47 911 10 070

Email:  erieg@eg.no