EUs nye bærekraftsrapportering
21. august 2024

CSRD krever at eiendomseiere gjennomfører bærekraftsrapportering på bedriftsnivå 

EG EnerKey tilbyr en løsning som hjelper eiendomseiere med å administrere og rapportere energiforbruket sitt effektivt og konsekvent på tvers av alle nordiske land.

EUs nye bærekraftsrapporteringdirektiv krever Pan-Nordic, rapportering på bedriftsnivå

EUs nye Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) krever mer transparent og sammenlignbar bærekraftsrapportering fra selskaper. Innfaset fra 2024, vil direktivet utvides i 2026 til å inkludere små børsnoterte selskaper og mellomstore bedrifter. Gjennom verdikjeder vil rapporteringskravene også utvides til mindre enheter, som må fremvise sine bærekraftstiltak.

“De skjerpede rapporteringsforpliktelsene påvirker også eiendomseiere, hvis interessenter er stadig mer interessert i energieffektivitet og utslippsreduksjon av bygninger,” sier Jussi Kaasalainen, Senior Sales Manager hos EG EnerKey.

 

Manglende enhetlige praksiser hindrer rapportering på konsernnivå

CSRD krever rapportering på bedriftsnivå, noe som kan by på utfordringer hvis et selskap mangler enhetlige praksiser.

“Det er vanlig at forskjellige land eller forretningsenheter har operert forskjellig frem til nå. I tillegg til varierende praksiser, kan det være forskjeller i evnen til å samle inn data, ettersom rapportering i bunn og grunn er avhengig av data,” sier Kaasalainen.

I verste fall mangler selskaper grunnlaget for automatisk forbruksregistrering, noe som krever manuell datainnsamling, som både er ineffektiv og arbeidskrevende.

“Datainnsamlingskjeden kan strekke seg fra energisjefen til vedlikeholdspersonalet. Jo flere hender informasjonen passerer gjennom, jo mer effektivitet går tapt. Og når det er tid for rapportering, blir det tydelig at datainnsamling er et virkelig krevende prosjekt,” legger han til.

 

EG EnerKey sentraliserer datainnsamling på tvers av land

EG EnerKey er en Pan-Nordic løsning som lar eiendomseiere administrere og rapportere energiforbruket sitt effektivt og transparent. Systemet muliggjør automatisk datainnsamling fra forskjellige land, noe som forenkler rapportering på bedriftsnivå og standardiserer praksiser på tvers av ulike nasjoner eller forretningsenheter.

“Vi er den eneste nordiske leverandøren på markedet, i stand til å tilby alle dataene selskaper trenger for sin rapportering av klimagassutslipp, ved å bruke våre ressurser og våre partnere” forklarer Kaasalainen.

EG EnerKey automatiserer sanntids rådatainnsamling og omdanner det til visuell analyse, slik at eiendomseiere kan fokusere på å forbedre energieffektiviteten og verifisere sine bærekraftstiltak. Det brukervennlige systemet gir tilpassbare dashbord skreddersydd til forskjellige interessenters behov.

 

Støtter reduksjon av karbonavtrykk

EG EnerKey støtter ikke bare CSRD-kompatibel rapportering, men også arbeidet selskaper gjør mellom rapportene for å forbedre energi- og kostnadseffektiviteten. Verktøyet for dette er EG Ines, en AI-drevet modul som automatisk identifiserer måter å spare energi og redusere karbonavtrykket på, og veileder brukerne til å ta de riktige beslutningene.

“CSRD-kompatibel rapportering og reduksjon av karbonavtrykk krever begge handlinger fra selskaper; ingen av delene skjer av seg selv. Men vårt løfte er at ingen av delene trenger å være vanskelig. Hvis dette er relevant for din organisasjon, er det verdt å ta kontakt. Vi har den beste markedskunnskapen i Norden og evnen til å koble til datakilder,” avslutter Kaasalainen.