Underjordisk skole for ukrainske barn
10. januar 2024

Ansatte donerer til underjordisk skole for ukrainske barn

I år donerer de ansatte i EG totalt 26 000 € til reparasjon av en forlatt kjeller og omorganisering av et bombeskjul for Lyceum i Petrivska-samfunnet i Ukraina.


Hvert år får de ansatte i EG muligheten til å bytte ut sin bedriftsjulegave med en donasjon til veldedighet, som EG deretter fordobler som en pengegave.

Årets donasjon går til humanitær hjelp til fordel for Ukraina, akkurat som i fjor.

Den ukrainske skolen, Petrivskiy Lycee, har allerede reparert en kjeller og bruker den som et skjulested, men det er ikke nok til å organisere undervisningsprosessen for alle klasser.

"Dette prosjektet har som mål å rekonstruere en forlatt kjeller til et egnet bombeskjul, og jeg setter pris på engasjementet fra våre ansatte i å støtte spesielt barna som er dypt påvirket av krigen," sier administrerende direktør Mikkel Bardram, EG.

Donasjonen er muliggjort gjennom et nært samarbeid med Rotary Club Kyiv District 2232.

Siden oktober 2022 har Petrivska-samfunnet blitt systematisk angrepet av fiendens missiler og ubemannede luftfartøy på grunn av sin geografiske beliggenhet og tilstedeværelsen av kritiske infrastrukturfasiliteter av nasjonal betydning.

Samtidig vokser befolkningen i samfunnet stadig på grunn av ankomsten av internt fordrevne personer fra landets østlige områder.

Petrivska-samfunnet fortsetter å imøtekomme sivilbefolkningens behov. En av de største utfordringene er den trygge utdannelsen av barn i samfunnets skoler.

For øyeblikket er det fem videregående skoler og tre barnehager på territoriet til Petrivska Village Territorial Community. I løpet av 2022-2023 var det mulig å utstyre de enkleste skjulene i de fleste slike institusjoner, men mer er nødvendig.

"Vi er alle i RK Kyiv oppriktig takknemlige for våre danske venner - EG-teamet for dengenerøse finansieringen av et så viktig prosjekt! Gjennomføringen vil gjøre det mulig for barna i Petrivska-samfunnet i Kyiv-regionen å fortsette studiene og få utdanning under trygge forhold, selv under rakettangrep. Vær trygg på at vi vil følge nøye med på arbeidets fremgang," sier Tetiana Kuzmych, president for Rotary Club Kyiv.

Prosjektet, Shelter for Novi Petrivtsi Lyceum of Petrivska Community, vil starte så snart som mulig.

For mer informasjon, se denne videoen om prosjektet.