EG - Zeroni
16. januar 2024

Nordens største programvareleverandør til byggebransjen inngår avtale om å kjøpe finske Zeroni Oy

København, 16. januar 2024 – I dag kunngjorde EG avtalen om å kjøpe den finske programvareleverandøren Zeroni, med mål om å styrke sin posisjon som en ledende programvareleverandør i Norden.


Zeroni er en anerkjent finsk programvareleverandør innen adgangskontroll og personalstyring på byggeplasser og industriområder.

"På en intuitiv og enkel måte muliggjør programvaren effektiv styring av arbeidskraft og entreprenører, og gir økt effektivitet og sikkerhet for ansatte," sier Mikkel Bardram, CEO i EG. Han ser et stort potensial for å utvide bruken av programvaren utover byggebransjen og industrisektorene til EG's kunder innen energi- og eiendomsstyring.

EG Construction er EG's største forretningsområde med over 300 ansatte, og med denne avtalen sikter EG på å tilføre enda mer kompetanse og utvide den nåværende kundebasen til over 16 000 kunder innenfor bygg- og anleggsbransjen i Norden.

I 2021 utvidet EG sin portefølje innen bygg- og anlegg ved å kjøpe opp de finske programvareselskapene Jydacom og Silverbucket, som spesialiserer seg innen økonomi- og ressursstyring. Zeroni kompletterer disse verktøyene og blir dermed et ideelt tillegg til den eksisterende porteføljen innen EG Constructions programvareportefølje.


Sterkt komplementære produktporteføljer

Aleksander Bjaaland, Senior Vice President i EG Construction, påpeker: "Kombinasjonen av Zeroni og EG Constructions produktportefølje er sterkt komplementær og gir oss muligheten til å tilby kundene enda flere fordeler ved å digitalisere arbeidsflyten og sikrer at riktig bemanning får adgang til byggeplass.»

«Zeroni passer utmerket sammen med vår programvare innen bygg og anlegg i Finland, og jeg ser frem til å tilby våre kunder i Danmark, Sverige og Norge enda mer spesialisert programvare som sparer dem tid og forbedrer sikkerheten på byggeplassen," legger Aleksander Bjaaland til.


Videre vekstpotensial

Kaarlo Vakkilainen, CEO i Zeroni, sier: "Jeg ser en sterk kulturell match, og som i EG har vi fokusert betydelig på å levere programvare som støtter og optimaliserer våre kunders virksomhet. Vi er stolte av å bli en del av et svært profesjonelt selskap som har kapasitet til å realisere vårt vekstpotensial, ikke bare i Finland, men også i hele Norden."

EG signerte avtalen om å kjøpe Zeroni den 13. desember 2023. Gjennomføringen av avtalen er underlagt vanlig godkjenning fra tilsynsmyndigheter.


Om Zeroni

Zeroni spesialiserer seg på utvikling av adgangskontroll og personalstyring på byggeplasser og industriområder i Finland. Gjennom dette støtter Zeronis skybaserte programvare en sterkere sikkerhetskultur på bygg- og industrisektoren. Selskapet ble etablert i 1991, har 21 ansatte og har hovedkontor i Espoo, Finland.

Les mer: https://www.zeroni.fi/


Om EG

Vi utvikler bransjespesifikk programvare for fremtiden, og skaper bærekraftig innvirkning for kunder og samfunn. EG sysselsetter over 2000 personer primært i Norden, og i 2022 var omsetningen til konsernet på DKK 2,1 milliarder.

Les mer: global.eg.dk/about-eg/


For ytterligere informasjon

Pressekontakt: Communication Manager Per Roholt, +45 2060 9736.