Praktikophold

Ønsker du å dyrke spesialområder i studiet og har lyst til å dele ny kunnskap innen ditt fagområde?

Da er EG et praksissted for deg.

Les mer

Ledige Young Professionals stillinger

Fant du ikke det du søkte etter? Meld deg heller på vår jobbagent.

Møt to praktikanter

  • Cecilie Schmidt Eriksen
  • Mike Hjort Christensen
Tilbake
Fremover

Jeg er veldig fornøyd med praksisperioden i EG, som har gitt meg mulighet til å ta ansvar og omsette mine teoretiske kunnskaper i praksis ute hos kundene. Jeg har også fått prøve meg som tilrettelegger på en kundeworkshop, der vi tegnet prosessdiagrammer for å finne frem til kundens viktigste forretningsprosesser – utrolig spennende! Cecilie Schmidt Eriksen, Consultant, EG Digital Solutions

 

Hvordan fikk du praksisplass i EG?

Jeg har tatt en bachelorgrad i Business Economics & IT ved Københavns Erhvervsakademi, og som en del av utdanningen hadde jeg seks måneders praksis. Gjennom studiet hadde jeg jobbet med Business Process Management, som jeg syntes var veldig interessant. Derfor sendte jeg en søknad til EG i håp om å få mer praktisk erfaring.

 

Fikk du noen praktisk anvendelse av verktøyene som du hadde tilegnet deg gjennom studiet?

Da jeg startet praksisperioden i EG, hadde jeg en god grunnleggende forståelse for Business Process Management og ble derfor raskt tildelt ansvar. Ute hos kundene fikk jeg anledning til å jobbe med prosessdiagrammer, men fikk også en dypere forståelse av EGs metodetilnærming til prosessoptimering. Etterpå valgte jeg det som emne for bacheloroppgaven.
Jeg synes at EG viste meg stor tillit ved å la meg bli med ut i felten og bevise at jeg behersket verktøyene som jeg hadde tilegnet meg gjennom studiet.

 

Hvordan utviklet du deg i løpet av praksisperioden?

Praksisen ga meg god kjennskap til forretningen og måten å avdekke kundenes behov på. Jeg har dessuten lært hvor viktig det er å kunne tilpasse seg og forstå ulike personligheter for å få til en best mulig kommunikasjon med kunden. Noen ønsker en mer elementær tilnærming, andre en mer teknisk, noe det er viktig å forstå for at kunden skal bli fornøyd.

 

Hva er bra med EG som arbeidsplass?

Jeg liker fellesskapet i å jobbe på tvers av team og avdelinger i et prosjekt. I tillegg synes jeg det alltid er lett å få hjelp i organisasjonen, fordi vi har eksperter på alle områder av EGs 360-graders løsninger. I praksisperioden får du ansvar og mulighet til å komme deg ut av huset og møte mange nye mennesker. Det passer veldig godt for meg som person, da jeg setter pris på en variert arbeidsdag.

Cecilie Schmidt Eriksen

Mange hadde en forutinntatt holdning om at det ikke var rom for å komme med egne innspill i en stor IT-virksomhet, og det ønsket jeg å teste. Det stemte overhodet ikke. Selv om jeg bare var i praksis, fikk jeg i høy grad mulighet til å påvirke, og det var utrolig gøy. Mike Hjort Christensen, Junior Systems Consultant, EG Business Care

 

Hvilke utfordringer møtte du i løpet av praksisperioden?

Jeg fikk tildelt følgende åpne oppgave:

Finn ut hva teknologien “machine learning” dreier seg om, hvilke muligheter den gir og hvordan EG kan bruke den. I løpet av praksisperioden endte jeg med å bli den i teamet som visste mest om denne nye teknologien, og ble derfor utfordret på dette av kollegene mine. Jeg fikk dessuten optimale arbeidsbetingelser – jeg kunne utforske og eksperimentere, samtidig som jeg kunne spørre om hjelp hvis jeg var i tvil. Så det var en veldig fin praksisperiode.

 

Hvorfor nominerte du EG til prisen som årets beste Dania-praksisplass?

Jeg nominerte EG til prisen som årets praksisplass fordi jeg ikke kunne forestille meg en bedre måte å bli behandlet på når man er ute i praksis. Alle oppgaver jeg fikk tildelt, håndteringen av dem og måten jeg ble inkludert i teamet på, som om jeg var en fast medarbeider, var helt fantastisk.

EG endte blant topp 5 som årets beste Dania-praksisplass 2017.

 

Hva er bra med EG som arbeidsplass?

I praksistiden og senere som Junior Systems Consultant i EG er jeg blitt tildelt oppgaver som har passet perfekt med hensyn til vanskelighetsgrad og krav til kunnskapsnivå. Det er gøy å komme på jobb hver dag når man har kolleger som er løsningsorientert og hele tiden jobber for å gjøre prosessene optimale.

Mike Hjort Christensen