Trond Ivar Mathisen Vigga Bygg
01. juli 2024

EG SmartKalk beregner timer, varebestilling og miljøregnskap samtidig

Da Trond Ivar Mathisen startet egen snekkerbedrift i 2004, ble han anbefalt Kalkulasjonsnøkkelen fra Holte av sin daværende svigerfar. I dag er det EG SmartKalk som gjelder, et program han har brukt nesten daglig siden 2017.

Da Trond Ivar Mathisen startet egen snekkerbedrift i 2004, ble han anbefalt Kalkulasjonsnøkkelen fra Holte av sin daværende svigerfar. I dag er han daglig leder hos Vigga Bygg AS, og i bokhylla på kontoret hans står fremdeles papirutgaven fra 2010. Den er kun til pynt. Nå er det EG SmartKalk som gjelder, et program han har brukt nesten daglig siden 2017. Og EG SmartKalk beregner timer, varebestilling og miljøregnskap samtidig.

– Alt er mye lettere med EG SmartKalk, sier Trond Ivar. – Denne programvaren er så mye enklere. Når jeg lager en kalkulasjon i EG SmartKalk, er det raskt å opprette egne kalkulasjonsmaler i programmet som kan gjenbrukes til andre prosjekter. Hos oss kalkuleres alt fra små tilbygg til eneboliger og næringsbygg.

SmartKalk beregner timer_Kristian_Walhovd_Andersen_Trond_Ivar_Mathisen_Vigga.jpg

De er to som kalkulerer med EG SmartKalk hos Vigga Bygg. Kristian Walhovd Andersen og Trond Ivar Mathisen.

Vigga Bygg har de fleste kundene sine på Gran og Lunner. Medlemmer i lokale fotballag og skiklubber er ofte å se med Vigga Bygg-logo på drakten. Trond Ivar foretrekker å markedsføre bedriften gjennom lokale aktiviteter istedenfor annonser i lokalavisen som folk blar forbi. – Vi har nettside og Facebook-side også, og god tilgang på jobb, forteller han og legger til at kundene ofte er tidligere relasjoner som kommer tilbake med nye oppdrag.

Bruker EG SmartKalk til alt

– Små eller store kalkulasjoner? EG SmartKalk har ingen begrensninger, sier Trond Ivar. – Vi er to i bedriften her som kalkulerer, og vi bruker EG SmartKalk uansett om vi skal kalkulere en ytterdør eller et større næringsbygg. Vi drar stor nytte av å benytte programmet så mye som mulig, desto mer du bruker det, jo enklere hverdag får du. Og når du først har SmartKalk, så bruk det. Også til den ytterdøra du kanskje kunne tatt i hodet.

– Jeg anbefaler EG SmartKalk fordi det gir deg store fordeler og forenkler hverdagen din. Du får mye hjelp til å huske å få med alle delene du trenger og alle operasjonene som et bygg krever. Alle som bygger hus veit jo hva en kvadratmeter yttervegg koster. Men det er mange arbeidsoperasjoner på en husvegg, og det er når du skal ta fra hverandre den kvadratmeterprisen at det kan bli vanskelig uten et kalkulasjonsprogram til hjelp. SmartKalk tar med alle elementene, ytterst til innerst.

SmartKalk beregner timer_mann_bil_Vigga.jpg

Også EG Holteportalen ByggSøk er stadig i bruk hos Vigga Bygg når byggesøknader skal utformes. Godkjent søknad må være på plass når de skal ut og bygge.

Et kurs er lurt

Trond Ivar tok et kurs i Kalkulasjonsnøkkelen i 2009, men er selvlært i SmartKalk. Han anbefaler alle å ta et kurs fordi det er lurt å bli kjent med hvordan programmet fungerer.

– EG SmartKalk er logisk bygget opp med elementer og poster, på samme måte som man bygger et hus. I EG SmartKalk ligger utgangspunktet, og det er enkelt å tilpasse elementene i programmet til sin bedrift. Det handler både om å spare tid samt å ende opp med et riktig resultat, sier han.

Bruker Gausdal-pakka

Vigga Bygg kjøper hovedsakelig alle sine materialer fra Gausdal Landhandleri. Da blir det ekstra fordelaktig med EG SmartKalk, siden Gausdals prisfiler ligger i programmet. – Når man skal kalkulere er det viktig å vite at man benytter oppdaterte priser, forteller Trond Ivar. – Det er lettvint for oss som bruker ”Gausdal-pakka”. Jeg går bare inn i SmartKalk og trykker på knappen Bestill prisfil – da oppdateres programmet automatisk. Dette gjør jeg ofte for alltid å være på den sikre siden. Gausdal varsler oss dessuten minimum 30 dager før prisoppgang.

SmartKalk beregner timer_Thomas_Andreassen_Vigga.jpg

I tillegg til EG SmartKalk bruker Vigga Bygg også EG HoltePortalen med sjekklister ute på byggeplass. Thomas Andreassen er superfornøyd med app-bruk.

Digital varebestilling fra kalkylen

– I EG SmartKalk kalkulerer vi med forskjellige milepæler, forteller Trond Ivar. – Da kan vi velge om vi vil bestille hele materiallista under ett, eller om vi ønsker å dele opp bestillingen fra milepæl til milepæl. I våre kalkulasjoner opererer vi ofte med fem milepæler. Råbygg, tett bygg, første og andre leveranse innvendig, og en som heter ferdig.

– Når du kalkulerer i EG SmartKalk, setter programmet opp både forventet timeforbruk og hvilke varer du trenger. Det ville derfor være helt meningsløst å sitte og kalkulere jobben først, og så sitte og mengdeberegne den senere når du har fått tilbudet godkjent. EG SmartKalk har varelista klar sammen med kalkylen. Å få svar fra Gausdal på varebestillingen tar aldri mer enn en virkedag. Da ser vi også når varene kan leveres. Hvis produktet ikke finnes, tilbys vi en tilsvarende erstatningsvare. Da blir det enkelt for oss å sette opp realistiske fremdriftsplaner og bestemme milepæler ut fra disse. Det er snedig, sier Trond Ivar. – EG SmartKalk er et snedig program.

Klimagassregnskap i samme slengen

– Alle vet at Norge har forpliktelser overfor miljøet, og det blir nok ikke lenge til kravet om klimagassregnskap på alle bygg vil være en realitet også her. Når du er ferdig med å kalkulere jobben i EG SmartKalk, og programmet gir deg materiallister til varebestilling, har du samtidig tallene du trenger til klimagassregnskapet. Med alt som har NOBB-nummer er det veldig enkelt. Et par tastetrykk er alt som skal til for å ha miljøregnskapet klart. Jeg tenker at det beste er å lære seg dette og ta det i bruk. Så er man klar når kravet kommer, avslutter Trond Ivar Mathisen.

Trenger du et kalkulasjonssystem?

Eller vil du høre mer om hva vi i EG kan tilby deg og din bedrift?

Trykk her for å fylle ut kontaktskjema

Nyheter

 • Trenger jeg å gå på kurs?

  Trenger jeg å gå på kurs? Kurs er en rimelig og effektiv måte å bli kjent med, og god i den programvaren du har investert i.

 • Blikk for motiv og teknologiske løsninger

  Terje Førsund , en av de ansatte med lengst fartstid i Holte, har blikk for motiv og teknologiske løsninger.

 • Kompetente konsulenter med mer enn 80 års erfaring

  Konsulenter med mer enn 80 års erfaring gir deg tjenester som gjør det enklere for deg å jobbe effektivt med våre styringssystemer.

 • Vi tar ikke betalt pr. innsending – men du kan gjøre det

  Vi tar ikke betalt pr innsending men du kan gjøre det. Lager du nok søknader, vil du plutselig oppleve at også dette kan bli en inntektskilde.

 • EG SmartKalk beregner timer, varebestilling og miljøregnskap samtidig

  Trond Ivar Mathisen i Vigga Bygg AS har brukt SmartKalk nesten daglig siden 2017. Han er veldig fornøyd med at SmartKalk beregner timer, varebestilling og miljøregnskap samtidig.

 • Ansvarsbevisst rørlegger?

  Er du en ansvarsbevisst rørlegger? Visste du at det er ganske mange arbeider du må søke kommunen om tillatelse til å utføre?

 • Sømløs karttjeneste med Infoland

  EG HoltePortalen har fått en integrasjon som gir deg tilgang til sømløs karttjeneste med Infoland. En tjeneste for kjøp av kart, kartdata og eiendomstjenester.

 • EG Holte ByggSøk er helt super!

  Holte ByggSøk er helt super, sier Unn-Grethe Johansen hos Bernhard Olsen i Mo i Rana. Hun er dreven på digitale byggsøknader.

 • TS Bygg Modum fikk vaffelbesøk på byggeplass

  TS Bygg Modum fikk vaffelbesøk på byggeplass. I vår Jakten på Fagfolket prøver vi alltid å skape litt stemning på byggeplassene

 • Bruker EG JobOffice både inne og ute!

  Familiebedriften Svolvær Rør AS består av Berit, Lasse og Henrik Arntsen. De bruker EG JobOffice både inne på kontoret og ute hos kundene.

 • Lag grønn bestilling med EG SmartKalk

  En ny trend i byggebransjen er å ivareta miljøhensyn allerede på kalkulasjonsnivå. Det nye fokusordet er miljøbudsjett. Lag grønn bestilling.

 • Slik kan du tilpasse egne sjekklistemaler i EG JobOffice via EG HoltePortalen

  Så enkelt kan du som rørlegger tilpasse egne sjekklistemaler i EG JobOffice via EG HoltePortalen. Med noen få klikk er sjekklistene på plass.

 • Framtida er elektrisk – med EG SmartKalk

  Framtida er elektrisk, sier Helena Kristiansen, prosjektleder i Lofoten Elektro. Hun er svært fornøyd med alle mulighetene EG SmartKalk gir.

 • Ny felles plattform for bygg og VA/VVS i NOBB

  I mars 2024 lanserte Byggtjeneste sin nye versjon av NOBB.no. Dette er en ny felles plattform for bygg og VA/VVS.

 • EG SmartKalk Elektro har fått enda flere fordeler!

  EG SmartKalk Elektro har fått en oppgradering. Antallet elementer og poster blitt kraftig utvidet og pristilbud er enda raskere å sette opp.

 • Fra «Teknisk Museum» til EG SmartKalk Elektro

  Kethil Fredriksen fikk tidlig interesse for strøm. Les om veien hans Fra batteristyrt adgangskontroll på gutterommet til EG SmartKalk Elektro.

 • Oppfinner med hode for kreative løsninger

  Lars Erik Nordengen har funnet sin oppfinner-rolle som programvareutvikler i EG Holte. Han er den perfekte kombo av kreative løsninger og nerd.

 • VVS Ekspertens samarbeidspartner i 10 år!

  Som VVS Ekspertens samarbeidspartner i 10 år tilbyr EG Holte en fordelaktig kjedeavtale. Nordre Aker Rør høster fordeler av denne.

 • Norges største elektrikerkjede går for EG SmartKalk

  Norges største elektrikerkjede EL-PROFFEN og Norges ledende leverandør av kostnadseffektiv programvare Holte, har inngått samarbeidsavtale. Holte er en del av EG. EL-PROFFEN med sine 180 medlemsbedrifter har mer enn 5000 elektrikere over hele landet. Holte har over 65 000 brukere og mer enn 45 års erfaring.